Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudok Lubuntura windows...

Hogyan tudok Lubuntura windows xp-t rakni? Többi lent.

Figyelt kérdés

Van egy igen ratyi netbookom ( 1 giga ram, 2x1,6-os intel atom proci).

Windows 7 volt rajta de azzal igen csak gyengélkedett, még a popcap-es játékokat se vitte. Ezért ráhúztam a lubuntut, mert az elvileg keveset fog a rendszerből.

A telepítést, lemezmeghajtó hiányában csak az sd kártyám és sd olvasó segítségével tudtam megoldani, valami külön linux rendszer boot usb progival.

Na már most ez annyira nem jött be, nem sok mindent támogat, ezért inkább megpróbálnék egy win xp-t.

De itt jön a bibi, az alap ubuntus progi, hogy boot usb-t csináljon, be se tallózza az xp-t, kiválasztom, de nem jelenik meg..

Unetbootin-al próbálkoztam még, fel is rakta a winxp-t a kártyára, láthatóan rajta vannak kicsomagolva a fájlok, de bootolásnál egyetlen "default" szócska jelenik meg egy kék ablakban, alul meg számol 10-től lefele, de sehogysem történik semmi..

Töltöttem le windowsos boot készítő progikat is, de egyedül a rufus indult el a wine-al, az is hibásan ( semmit se lehet kiválasztani... )

Ha valaki akármilyen megoldást is szolgáltatni erre a helyzetre mert már az ideg cirógat, vendégem egy sörre!

2016. okt. 3. 09:21
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Tán még ntfs.

Hogy tudom ezt átállítani?

2016. okt. 3. 12:24
 12/20 A kérdező kommentje:

Oké, hülye kérdés volt :D formázni kéne..

De ír valami ntfs progit amitől kezelni fogja, de ugyanakor azt is írja, hogy nekem a legfrissebb van.. ötlet?

2016. okt. 3. 12:47
 13/20 anonim ***** válasza:
Kezelni kezeli, írja és olvassa az NTFS-t, de attól még nem fog tudni rajta Unix jogokat állítani, mert teljesen más koncepciójú a filerendszer. Egyáltalán miért van NTFS meghajtód, ha ez az egy rendszer van a gépen?
2016. okt. 3. 13:13
 14/20 A kérdező kommentje:

Mint írtam, windows 7 volt rajta eredetileg, és csak a c-t formáltam.

Átraktam a "c" meghajtóba, ott már tudom futattni, kérdezi is hogyan akarom, de mikor rámegyek hogy végrehajtás, csak eltűnik az ablak és semmi nem történik..

Tudom én nem értek hozzá, pont ezért akarok win xp-t

2016. okt. 3. 14:09
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha konzolból futtatod, akkor nem csak bezáródni fog, hanem kiírja, mi a baja. Nyilván egy segmentation fault esetén elég nehéz kiböngészni mi a hiba, de hátha csak valami egyszerű.
2016. okt. 3. 14:32
 16/20 A kérdező kommentje:
Ha a terminálos futtatást választom is ugyanaz, vagy rossz helyen keresgélek?
2016. okt. 3. 19:38
 17/20 anonim ***** válasza:

A lényeg, hogy a terminálban a kell futtatni. Tehát belépsz a könyvtárába és ./akarmi.x86

És akkor ugye nem zárja be a terminált, hanem ha hiba van, a konzolba fogja kiböfögni, hogy mi a baja.

2016. okt. 4. 08:23
 18/20 A kérdező kommentje:

A parancs nem található.. kezdek idegbajt kapni :D

Azóta formáztam a másik meghajtót is ext4-be, de az a meghajtó amin rendszer is van, csak ext2.

Van jelentősége?

2016. okt. 4. 09:29
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Ebből a szempontból nincs jelentősége, az ext2 régebbi és nem naplózó, de attól még mennie kell rajta mindennek.

Ugye beléptél a program könyvtárába, mielőtt futtatni akartad?

2016. okt. 4. 09:48
 20/20 A kérdező kommentje:

Be, ha nem lépek be, akkor azt írja hogy nincs ilyen fájl.

De amin most meglepődtem, hogy rátudtam kötni a full hd tv-re, nagyon "szépen" ment, nem erőltette meg magát jobban a gép.

Windows 7 nél meg meghalt tőle..

2016. okt. 4. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!