Hogyan kezdjek bele a zene csinálásba?
Figyelt kérdés
Még régebben nem is nagyon foglalkoztam a zenével, de az utóbbi időben nagyon elkezdett érdekelni.. Gépes zenét szeretnék csinálni, elektronikusat! Letőltöttem az Fl studio demóját mondván hogy kezdésnek jó lesz nekem! Játszadoztam benne, dob ütemet, már egész jót csináltam, de úgy gondoltam jobb lenne az alapnál kezdeni.. Nekem megfelel egy videó is, ahól elmagyarázzák milyen programok vannak, mit ajánlanak kezdőknek, hogyan tudjak egy normális dallamot össze rakkni stb...2016. szept. 30. 22:52
1/5 A kérdező kommentje:
Illetve Hip hop zenét is szívesen csinálnék!! :D
2016. szept. 30. 22:55
2/5 anonim válasza:
Ez inkább zenei képzést igényel mint tutorialt egy programhoz - a fruity loops jó választás, én nem váltanék. Ha csak baromkodni akarsz(és nem akarsz túl sok időt\energiát belefektetni) akkor próbáld ki valamelyik ejay t.
3/5 veterán vas válasza:
Van egy nagyon jó bevált módszer.
Leülsz az asztalhoz, előveszed a kottafüzetet(tudod, 5csík egymás alatt) Fogod a ceruzát kigondolod a hangnemet, aztán fölfirkantod az alaptémát, ami éppen eszedbe jut. Ha már meg van a dallam és a ritmus, onnan csak ki kell egészíteni a kísérettel (dob, basszus, akkordok, vokál, ilyesmi) Ne aggódj, nincs semmi kötöttség, szabadon szárnyalhat a fantáziád.
Szóval ilyen egyszerű a "zenecsinálás". :D
4/5 A kérdező kommentje:
Tudom hogy a zene csinálás nem egy könnyű dolog, de én képes vagyok hosszabb távon is foglalkozzni vele.. Én nem az ilyen: próbálkozok valamit össze hozzni, aztán ha nem érem el az elvárt sikereket, megunom. Szóval nem ilyen vagyok.. Igazából a zene iskolát, azért nem említettem, mert hallottam hogy nem feltétlenűl szükséges, csak nem árt.. De én eggyelőre nem tudom... Azért írtam ezt a választ, mert az előző kommentet, egy picit gúnyosnak találtam...
2016. okt. 1. 14:27
5/5 A kérdező kommentje:
Ezt az első válaszolónak írom.. Én szeretnék rendes igényes zenéket csinálni :) Szívesen fektetek bele éveket is akár! Azért nem gondolom, hogy én fogom magam, és én leszek egyből az új OMFG, vagy akármilyen híresebb zenész! Ki szeretném ezt is próbálni, és ha bejön akkor valószínűleg fejlődni fogok.. Azért gondolom hogy ez nem egy egyszerű dolog! :)
2016. okt. 1. 14:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!