Az Ubuntu 16. 04 feltelepítve miért nem enged be?
Telepítésnél megadtad elvileg. Azt kell beírni!
Később a felhasználó beállításainál (nem tudom unity-s felületen pontosan hol van mert azt sose használtam) módosíthatod, hogy a bejelentkezésél ne kérje..
utolsó +1
Egyébként, ha van vendég fiókod, onnan tudsz intézkedni valamennyit, ha tudod a jelszót, amit megadtál.
Van egy program: installer néven.
Ezzel lehet egy ISO file-t betölteni és ezen keresztül ráinstallálni egy pendrive-ra, mint rendszert. Onnan a pendrive-t lehet használni mint oprenszeres merevlemezt. Ha jól emlékszem akkor nem kért semmilyen jelszót, sem felhasználói nevet. Ennyi.
Ti használtatok már 16.04-es Ubuntut?
Szerintem te a live rendszerre gondolsz. Az megint más! Akkor nem telepíted, csak live módban futtatod. De javaslom, hogy ahhoz ne azt a programot használd, hanem mondjuk az unetbootin-t.
Ha pedig pendrivera akarod telepíteni (tehát nem csak live módban, hanem teljes értékű rendszerként) akkor a telepítőjét használd és egy másik pendriveot. Fájlrendszernek pedig a btrfs vagy valami nem naplózó fájlrendszert válassz! Az fstab-ba pedig érdemes pár kapcsolót berakni, hogy ne gyilkolja a pendriveot felesleges írással.
"Ti használtatok már 16.04-es Ubuntut?"
Épp azt használok most is. De akkor neked illene eldönteni, hogy merevlemezre tetted, mint teljes értékű operációs rendszert, Liveban futtatod, vagy pendrivera installáltad, mert egyik sem ugyanaz.
#8 De nem telepíti értsd meg. Attól, hogy pendriveról fut, az még egy live rendszer marad!
Szerintem a program nem kompatibilis az ubuntu 16.04-el. Unetbootin-el másold fel (nem, az sem telepíti) és ha elindult a live rendszer akkor fogsz az asztalon találni egy Install ikont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!