Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha 2 operációsrendszer van...

Ha 2 operációsrendszer van feltelepítve, hogy lehet azt beállítani, hogy mikor elindul a számítógép, akkor ne az Ubuntu legyen legfelül az első választható OP rendszer, hanem pl. a Windows?

Figyelt kérdés

Amikor elindítom a számítógépet bejön egy választó képernyő.

[link]

erre gondolok.

És azt szeretném, ha a windows lenne az elsődlegesen beállított, tehát az legyen legfelül és mikor Ubuntut akarok használni akkor kelljen lefele menni.

2013. okt. 26. 01:04
 1/6 soccerway ***** válasza:
100%

rossz a link

de egy kell beállítani ubuntuban:

terminálba megnyitod szerkesztésre a fájlt:

gksu gedit /etc/default/grub

és megkeresed a grub default sort.

Ha pl a menüben 2-szer kell megnyomnod a lefele nyilat hogy a windowsra álljon a kijelölés, a 0-át átírod 2-re. Elmented bezárod. és terminálba beírod sudo update-grub. Újraindítás után a windowson fog állni alapból.

2013. okt. 26. 01:15
 2/6 A kérdező kommentje:
Elnézést, hol kell megnyitni a terminált?
2013. okt. 26. 01:20
 3/6 A kérdező kommentje:
Megtaláltam, át írtam 5-re az értéket, de nem jön össze. Ugyanúgy az ubuntu az első.
2013. okt. 26. 01:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Az én gépemen is két oprendszer van, de soha nem vágytam rá, hogy a windows legyen legfelül. Az igaz, hogy mióta van ubuntu a gépemen(kb 4 éve) windowst összesen csak 20-30 órát használtam, mert az egyetemen kellett programozni C# -ban vagy Visual C++-ban.

...

Az előző leírta a megoldást, de szerintem teljesen felesleges.

2013. okt. 26. 01:46
 5/6 anonim ***** válasza:

A sudo update-grub is megvolt?

És az ubuntu-nál átírtad a 0-ást 5-ösre?

2013. okt. 26. 01:47
 6/6 soccerway ***** válasza:
100%
valamit nem jól csináltál. Nézd meg a videót, ha úgy könnyebb: http://www.youtube.com/watch?v=CVNXWUtmvKk
2013. okt. 26. 02:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!