Ha 2 operációsrendszer van feltelepítve, hogy lehet azt beállítani, hogy mikor elindul a számítógép, akkor ne az Ubuntu legyen legfelül az első választható OP rendszer, hanem pl. a Windows?
Amikor elindítom a számítógépet bejön egy választó képernyő.
erre gondolok.
És azt szeretném, ha a windows lenne az elsődlegesen beállított, tehát az legyen legfelül és mikor Ubuntut akarok használni akkor kelljen lefele menni.
rossz a link
de egy kell beállítani ubuntuban:
terminálba megnyitod szerkesztésre a fájlt:
gksu gedit /etc/default/grub
és megkeresed a grub default sort.
Ha pl a menüben 2-szer kell megnyomnod a lefele nyilat hogy a windowsra álljon a kijelölés, a 0-át átírod 2-re. Elmented bezárod. és terminálba beírod sudo update-grub. Újraindítás után a windowson fog állni alapból.
Az én gépemen is két oprendszer van, de soha nem vágytam rá, hogy a windows legyen legfelül. Az igaz, hogy mióta van ubuntu a gépemen(kb 4 éve) windowst összesen csak 20-30 órát használtam, mert az egyetemen kellett programozni C# -ban vagy Visual C++-ban.
...
Az előző leírta a megoldást, de szerintem teljesen felesleges.
A sudo update-grub is megvolt?
És az ubuntu-nál átírtad a 0-ást 5-ösre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!