Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Photoshoppolassal lehet...

Photoshoppolassal lehet maszek munkakat vallalni?

Figyelt kérdés
Ha ugyesen banok a programmal es kreativ is vagyok, van ra esely, hogy tudok kisebb munkakat vallani nemi plusz kereset remenyeben? Pl.: nevjegyjartya keszites, meghivo tervezes, logo keszites, retusalas, stb. Ha igen, akkor vannak olyan oldalak, ahol tudok hirdetest feltenni?
2016. szept. 18. 20:51
 1/6 anonim ***** válasza:
56%
A szoftvert vedd meg, lopott verziót ki lehet deríteni... De ne alapozz rá valami nagy keresetet... Se név, se szakma..
2016. szept. 18. 21:00
 2/6 anonim ***** válasza:
58%

Röviden: nem.

Hosszabban:

1, Profitszerzésnél már illik megvenni licencet.

2, Számlaképesnek kell lenned.

3, Aki nem tudja, hogy logót vektorozunk, annak azért tudása elég kérdéses.

4, Kellenek referenciamunkák, hogy egyáltalán szóba álljanak veled.

2016. szept. 18. 21:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Se név, se _szakma_? Megnézném, hogy milyen területen dolgozol, és őszintén meglepne ha akár csak érintőlegesen is kapcsolódna bármilyen grafikai munkához..

Továbbá most mennyibe kerül havonta, 20 dollár? Vagy annyi sincs? Nem azért érdemes megvenni mert kideríthető(mellesleg ez is baromság, megnyitod egy ingyenes szerkesztővel, újra lemented és az életben nem tudja meg azt sem senki, hogy valaha is járt az a fájl photoshopban), hanem mert nem örülnél ha holnap abbahagynák a fejlesztését. A hobbi is ér ennyit havonta, nem hogy a karbantartott munkaeszköz.

Upwork, freelancer, és ki tudja még milyen oldalak vannak. Megelőlegezve a kérdésedet, igen, hogy ezeket használd általában fizetni kell, és igen, ettől függetlenül megéri.

2016. szept. 18. 21:16
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Hogy megveszed-e a PS-t vagy sem az rajtad áll. Mellesleg igen, jó ha van egy jogtiszta szoftvered, de annak nem feltétlenül kell PS-nek lennie. Van azért annál olcsóbb megoldás is, ami teljesen jól alkalmazható a Te elképzeléseid szerint is.

Sok munka számlás lesz. Itt is vannak lehetőségek, hogy a nagyja adót megúszd (amíg ilyen kicsiben csinálod) és törvényesen megoldható.

A photoshop egy nagyon jó kis program - arra amire kitalálták. A példáidnál maradva: retusálásra kiválló, logótervezést felejtsd el, a másik kettő megcsinálható benne, de ha szép végeredményt akarsz, akkor bizony kelleni fog egy vektoros prg. Nagyobb melóknál (pl. több oldalas kiadvány) már az sem baj ha hadrendben áll egy tördelő szoftver is (pl. InDesign).

És amit előttem nem említettek! Az elméleti alapokkal tisztában vagy? Addig, amíg webre dolgozgat az ember sokat nem kockáztat. Legfeljebb újra csinálod oszt jónapot. Ha nyomdagépet nézünk (legyen az ofszet vagy digi) és nem vagy tisztában azzal, hogy mit, miért, hogyan kell csinálni, akkor bizony csúnya bukó is benne van a pakliban. Azt amit a monitorodon látsz és amit a kezedbe fogsz a nyomdában nem mindig ugyan az ám és ez legtöbbször a felhasználó és/vagy a szoftver hibája.

Ne érts félre, nem elvenni akartam ezzel a kedved. Inkább csak rávilágítani próbáltam a szívás részre (természetesen a teljesség igénye nélkül).

2016. szept. 19. 06:32
 5/6 anonim ***** válasza:

#3: Se név, se szakma.

Mivel a kérdező annyit írt, hogy ügyesen bán a Photoshoppal, és, hogy mik az elképzelései, abból azt gondoltam, hogy nem ez a szakmája (tehát nem kitanult grafikus), és mivel hobbiszinten űzi, nemhinném, hogy nagy neve van a szakmában, vagy legalább a neten.

2016. szept. 19. 17:00
 6/6 anonim ***** válasza:

Értettem, hogy értetted, ezért mondtam hogy marhaság. Mondj egyetlen iskolát ahol érdemi szinten megtanítanak a photoshop kezelésére(és nem a világ másik felén van) ~ a kutyát nem érdekli a papír, mert a helyzet az, hogy nagyon kevés olyan ember van aki ért hozzá, és tanítja munka helyett. A név meg.. egyáltalán hány neves grafikus van a világon? Engem nagyon is érdekel ez a terület, emiatt úgy hiszem többnyire képben vagyok, de akik ismertebbek azok kivétel nélkül a stílusuk miatt ismertek, nem a kiemelkedő minőség miatt, tisztességes munkára kellő mennyiségű gyakorlás után bárki(tényleg bárki) képes. Referencia kell, lehetőség szerint minél több stílusban, a többi egyáltalán nem számít.

2016. szept. 19. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!