Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik Sony Vegast vegyem meg?

Melyik Sony Vegast vegyem meg?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne, hogy nézegettem a kínálatot e-bay-en és hát annyi féle-fajta van, hogy azt se tudom ki kivel van...

Tehát egy olyan verzió kéne, ami teljesen kielégítené azon igényeimet, hogy a youtubra készített videókat megszerkesszem és HD minőségben feltöltsem. Eddig tetszik a program, természetesen nem az eredetit próbáltam ki, de feltölteni csak eredeti programmal szerkesztett videót szeretnék. Az árakat nézve is hatalmas különbségek vannak. 10-15 ezertől egészen a 200 ezres kategóriákig megy, de konkrétumot nem nagyon találtam, hogy mi a különbség, bár gondolom az utóbbi már szinte stúdió minőségű, készletű... A programhoz még nem nagyon értek, csak bele-bele kóstoltam, de mivel gyorsan tanulok és érdekelne is a dolog, így szeretném megvenni, nyilván emberi áron. Remélem tiszták a szándékaim, esetleg, ha kérdésetek van, tegyétek fel, válaszotokat meg előre is köszönöm!

2016. szept. 9. 15:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Az elkészített videó minőségének semmi köze sincs ahhiz, hogy milyen programmal csinálod. Ha hiszed ha nem, egy egyszerű Movie makerrel is lehet "Studió minőséget" produkálni. Felesleges pénzkidobás. Ugyanis egy legális program sem tud többet, és nem készít más, vagy szebb videót.

A Movie Studio viszont olcsó, és ha minden áron legális programot akarsz, akkor az a legjobb választás.

De hangsúlyozom, hogy nem lesz más ezzel sem az elkészült videó, mint egy netről letöltött programmal !!

2016. szept. 9. 16:21
 2/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ez itt inkább elvi kérdés a Kérdezőnek, nem a végeredmény minőségét akarja befolyásolni a legális szoftverrel. A Sony Vegas Pro-t én is előszeretettel használom olykor, magáncélra. Még csak nem is Youtube-ozom. De erősen kétlem, hogy a Youtube-osok (főleg a kevésbé ismertek) többsége legális szoftverekkel dolgozik. Legyen szó itt bármilyen Sony vagy Adobe termékről. Ha tehetném, meg is venném a Vegas Pro-t, még akkor is, ha csak saját használatra lenne és nem kerül ki sehova, amit készítek.

A Sony Vegas Movie Studio-t átlagfelhasználóknak fejlesztették, elérhető áron. A Vegas Pro funkcióinak töredékét tartalmazza, meglehetősen lebutított változat (személy szerint én hiányolok belőle bizonyos funkciókat, amiket a Vegas Pro-ban használok), de a te célodnak elegendő lehet. A Vegas Pro funkcióinak jelentős részét nem fogod kihasználni. Ugyanakkor itt érdemes megfontolni valóban ingyenes alternatívákat is, hisz annyival többet meg talán nem ér ez a konszumer-változat. Bár a Movie Studio-ból is vannak különböző kiadások, nem egyforma áron. (Összehasonlítás: [link] )

E-Bayről én speciel nem vásárolnék Sony szoftvert, inkább a hivatalos oldalról. A hivatalos oldalról 30-napos próbaváltozatokat is letölthetsz, találsz összehasonlításokat a Vegas Pro és a Vegas Movie Studio család kiadásairól. Tapasztalat alapján dönts. 200 ezret a Vegas Pro sem ér, hobby-videósoknak, (nem ismert) Youtubereknek. Hacsak nem valóban munkára használod, mert abban az esetben szükséges a legális szoftver.

2016. szept. 9. 17:55
 3/13 anonim ***** válasza:

Pro

[link]

Movie Studio

[link]

Én az utóbbit ajánlom, én is azzal kezdtem, kevesebb a funkció benne mint a pró-ban de megéri.

2016. szept. 9. 21:05
 4/13 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a korrekt válaszaitokat!

Nem vagyok egy ismert youtuber (nem is tartom magam annak), bár az ezer követőt már átléptem és több 100 videót töltöttem fel. A problémám az, hogy nem tudok olyan minőségbe renderelni, mint amilyen minőségben felvettem és akárhány tutorial és segítő videót néztem meg, a jelenlegi program (Videopad Editor) képtelen olyat csinálni. Tényleg nagyon sokféle módon próbáltam már... Igen, tudok róla, hogy a youtube is leronthatja, de már maga a feltöltendő "termék" rosszabb minőségű.

Jól gondolja a második hozzászóló, elvi kérdés is van benne. Legális Action!-al veszem fel, engem zavarna, hogy nem jogtiszta programmal vágok, másfelől, ami megheckelt, az sosem lesz olyan mint az eredeti. Példának okáért, mikor kipróbáltam a tört sony pro 12-t lefagyott. A vásárlás okát és hogy miért szeretnék jogtiszta programokkal dolgozni, annak okait felesleges lenne mind felsorolnom. Én szeretek tiszta lapokkal játszani és így ha bizonyítgatnom kéne, odarakom neki a licenszjogaimat...

Másfelől sajnos a legtöbb kipróbált ingyenes nem elégíti ki az én igényeimet. Képillesztés, zene, hang alátétel, beszúrás, vágás, lassítás, zoom, szöveg beillesztés esetleg effektekkel, videóvágás átjátszási variációk és amit a legtöbb ingyenes nem tud videó minőség, szín mélység, képi korrekciók stb.. sok mindent használok (használnék)...

Szeretek minőséget (azaz szeretnék mégjobbat) csinálni. Jelenleg még hobbi szinten űzöm, de mivel szeretem és élvezem csinálni, így a legjobbat szeretném belőle kihozni.

2016. szept. 9. 22:24
 5/13 anonim ***** válasza:

#4:

A youtube videóidfeltöltéskor romlanak. De kevésbé romlik a minőségük ha te már a youtube által megadott beállításokkal rendereled ki. Youtube feltöltési beállítások néven van talán fent a neten, hogy milyen formátumban kell renderelned a videód ahhoz hogy a youtube a legkevésbé rontsa!

Másfelől. Létezik normális program. Pl nekem Komplett Adobe+Sony csomagom van... :D :D Amúgy pedig HitFilm4 Express! Ingyenes az egész és teljesen korrekt. Pl meg tudod benne csinálni a vasemberben lévő belső felvételeket... Keress rá erre a progira!

2016. szept. 9. 23:06
 6/13 anonim ***** válasza:

Bármivel is készíted a videót, és bárhogy rendereled, azt amit az Actionnal felveszel, azt SOHASEM fogod viszont látni a feltöltött videón. YouTube-on legalábbis nem.

A világ legkomolyabb programját megveheted, akkor sem. Ezek tények.

2016. szept. 10. 05:45
 7/13 A kérdező kommentje:

Értem, csak nem világos, hogy mások, hogy tudják akár a 4k-t is megoldani :)

Ugyan ezt a felvevőt használják azok is, akikre "felnézek" (minőségi szinten). Viszont Sony-val dolgozzák össze felvételeiket és iszonyatszép minőséget kreálnak.

Mint írtam tudok arról, hogy a jutyúb is lehúzza a minőséget, ha nem azokat a paramétereket adod meg neki, ezzel tisztában vagyok.

Mellesleg kipróbáltam az egyik válaszban megadott Hitfilm programot, ami egész korrektnek tűnik. Letetsztelgetem, megnézem hogy hogyan tudok vele dolgozni és ha beválik marad, ha nem, akkor meg ott lesz lehetőségnek a végülis nem olyan méregdrága Movide Studio.

Még egyszer köszönöm a segítségeteket, sok újdonságot tudtam és tanultam meg!

2016. szept. 10. 09:13
 8/13 anonim ***** válasza:
4K -t úgy lehet, hogy 4K-ban rögzíted. :)
2016. szept. 10. 10:40
 9/13 anonim ***** válasza:
úgy lehetséges, hogy az illetők erős pc-vel rendelkeznek és minden beállítást maxra tesznek a játékban és a felvételen is. A gépnek nem csak a játékot kell futtatnia, de rögzítenie is kell azt ami+erőforrás. Ezek pedig annyira minőségire sikerülnek, hogy a sony+youtube renderelése után is szépek maradnak.
2016. szept. 10. 21:43
 10/13 anonim ***** válasza:

Én javaslom, hogy először hűtsd le magad. Rendesen elkapott az ékszíj. Á, még trollkodásnak is elmegy amit itt előadtál. Mindent visz ez az ostobaság. Azon gondolkodtam, hogy hol lehet a bibi. Mert akinek annyi pénze van, hogy 200ezreket elszórhat hülyeségekre az kőgazdag. De aki tele van zsével azoknak a legtöbbjüknek eszük is van. Most meg úgy látom pénzed van , eszed nincs.

Mondjuk ez üti egymást. Vagy csak sima troll vagy, jöttél ide bosszantani a népeket. Azt viszont jól csinálod, mert nálam már kiverted a biztosítékot.

Én simán letöltöttem fájlmegosztókról az összes általam használt programot, kutya bajuk, feltör, vagy nem tört, a videók minőségéhez a legkevesebb köze van.

De ha már két kézzel akarod szórni a pénzed amihez csak gratulálni tudok, váljék kedves egészségedre, akkor tudjad már, hogy a Sony Vegas a 13 -as verziójával befejezte pályafutását. A jövőben Sony Catalyst néven kell keresned mert megvette a német Magix cég.

De ha tényleg vagy olyan elvetemült és megveszed a jogtiszta Vegast akkor vedd meg hozzá a NewBlue FX plugin csomagot is, a Boris CC, és a Boris Red kiegészítőket is és akkor egy komplex csúcs kategóriás Vegas-od lesz.

Bár úgy tudom hogy a Boris CC -éből már csak a 9-est csinálták meg a Vegashoz. A CC10-eset az Avid studio programhoz csinálták meg többek között.Én még a 8-assal ismerkedem...

Úgy tudom, ha az AVID programot választanád akkor évente fizethetnéd a licenszet ami kb. 70ezer, de nem biztos...

2016. szept. 12. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!