Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudnék kisfilmet...

Hogyan tudnék kisfilmet készíteni? Az iskolánkat szeretném majd bemutatni egy kisfilmen, és nem tudom, hogy milyen géppel csináljam, utána milyen programmal szerkesszem meg?

Figyelt kérdés

2016. szept. 3. 20:08
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Először is. Van 1 Samsung Smart camera 2014-em. Másodszor tényleg nem Oscarra pályázok, csupán tényleg annyit szeretnék elérni,hogy legyen egy 15-20 perces elfogadható kisfilmem az iskoláról, amivel be tudjuk mutatni.
2016. szept. 4. 00:01
 12/19 anonim ***** válasza:

Akkor a gép az már meg van. Szerkesztő programnak én is a PowerDirectort ajánlom. Sok látványos effekt, és áttűnést tartalmaz.

Na ezeket messzire kerüld el, mert ez nagyon gagyivá teheti a filmet. Ugyan ezt gondolom a Movie maker programról is.

Elsőre hajlamos az ember túlzásokba esni, és minden vágási ponthoz átmenetet használni. Nos a kevesebb, néha több.

Felíratozásnál is ez a helyzet. A látványos, csicsás betű is szintén kerülendő !

Az egyik ismerősöm baleseti tudósító a városi tv-nél, és a vágóképeket egy jobb fajta Samsung telefonnak készíti évek óta.

Az egyszerű néző meg nem mondja hogy az mivel készült.

Sőt. Én sem veszek rajta nagy különbséget észre.

2016. szept. 4. 06:03
 13/19 A kérdező kommentje:

Kedves 6.03-as. Köszönöm a válaszodat.

Igen, kell hozzá sok-sok felirat is, vagy azon gondolkodom, hogy nem lenne-e jobb felolvastatni valakivel.

2016. szept. 4. 08:54
 14/19 anonim ***** válasza:

A narráció is egy lehetséges opció, de annál is az a helyzet, hogy ha nem profi hang mondja a szöveget, akkor nagyon sokat elvesz a film értékéből. Nyilván nem arra gondolok, hogy Galambos Péterrel készíttesd el a hangot, de ehhez is érteni kell, ez is egy szakma. :)

Véleményem szerint ha megelégszel egy sima képaláírással is, akkor a Camtasia Studioval a legegyszerűbb ezt kivitelezni.

Ezzel minden egyszerű alapművelet megvalósítható, és a Youtube-on számtalan tutorialt is találsz a használatáról.

A program 30 napos verziója ingyen letölthető !

2016. szept. 4. 09:20
 15/19 Hominida ***** válasza:

Pannóniás, a szerkesztőprogram nem lesz rossz attól, hogy az effektképességeit eltúlzott mértékben veszik igénybe. Abban teljesen igazad van, hogy a cirádás betűtípus és a sokféle áttűnés egy kerületi tévéhez illik, de belátom, hogy egy iskolai kisfilm is célozhatja egy kerületi tévé színvonalát. Vagy célozhat igényesebb színvonalasat is, ez már a készítők ízlésén és megfigyelőkészsésén múlik.

De ha egy program ötszáz effektet tud, és abból a vágó megtalálja azt a kettőt, amire szüksége van, akkor a program jó.

2016. szept. 4. 18:06
 16/19 anonim ***** válasza:

Hol és melyik mondatban állítottam és ilyet ? :)

Én is a PD.-t használtam, és ma is megállja a helyét a nagyok közt.

Pár hónapja áttértem a Premier Pro-ra. Hát az már egy másik kávéház. Ahogy mondani szokták. :)

2016. szept. 4. 18:16
 17/19 Hominida ***** válasza:

"Szerkesztő programnak én is a PowerDirectort ajánlom. Sok látványos effekt, és áttűnést tartalmaz. Na ezeket messzire kerüld el, mert ez nagyon gagyivá teheti a filmet. Ugyan ezt gondolom a Movie maker programról is."

Én ezt értelmeztem a két program mérsékelt bírálataként, a mértéktartó effektezésre való tanáccsal egybevonva. Ha félreértettelek, az kár, de nem nagy baj, mert egyetértünk. :-)

2016. szept. 4. 20:29
 18/19 anonim ***** válasza:
Belátom egy kicsit pontatlan voltam. A sok látványos effektre, meg áttűnésre értettem, hogy kerülje el. Lám, lám. Mennyit jelent egy mondat közbeni ki nem rakott vessző. :)
2016. szept. 5. 06:25
 19/19 SimkoL ***** válasza:

Volt alkalmam anno '80-as évek vége - betekinteni a filmkészítés világába, mivel a feleségem egyik 'szakmája ???' videó film rendező. Az MTV-ben is jártunk, annak idején ott sem voltak még hiper-szuper eszközök, ezt pótolták a 'szépérzékkel'.

Először is találj ki egy színvilágot ami az egész filmedet végig kíséri. Ha öreg múltú az iskola akkor lehet kicsit régies, ha fiatalabb akkor lehetnek harsány színek, a fontos az, hogy ne üssenek el az egymást követő vágások - értem ez alatt a szinek, kontraszt, fényerő... -

Szintén fontos a vizuális megjelenés mellet, hogy értelme legyen a filmnek, ne ugrálj a témák között. Ha váltani akarsz legyen átvezetés vagy képben vagy szövegben de leginkább mindkettő.

Ne tűzdeld tele csicsás dolgokkal - mint ahogy már írták is - bármit is tud a vágó programod.

Első körben pedig készíts forgatókönyvet, még ha vázlatosat is, építsd fel magadban az egész filmet. A film alá keress egy semmitmondó zenét, pici hangerővel ahol kell keverd alá vagy akár az egész alatt is lehet, hogy elnyomja az esetleges mikrofonzajt. A felíratozást én nem ajánlanám mert elveszi a figyelmet a képi tartalomról.

2016. szept. 5. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!