Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudnék kisfilmet...

Hogyan tudnék kisfilmet készíteni? Az iskolánkat szeretném majd bemutatni egy kisfilmen, és nem tudom, hogy milyen géppel csináljam, utána milyen programmal szerkesszem meg?

Figyelt kérdés

2016. szept. 3. 20:08
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Az olyan felvevőgépek amik értékelhető minőségű filmfelvételt csinálnak, olyan 300 ezer környékén kezdődnek...szép környék, igaz?

Ha ez megvan, utána Movie Maker vagy Sony Vegas javasolt, az utómunkákra pedig nem árt egy Wondershare Video Konverter Platinum.

2016. szept. 3. 20:18
 2/19 anonim ***** válasza:
53%

szia.

Van rutinom benne, illetve GMV videók terén de van, úgyhogy elmondom neked mit kell tudni a filmes dologról röviden.

Ha kezdő vagy, ne kezdj bele. Komolyan. Sokat fogsz szenvedni. Mind a programokkal, mind a vágással. A program kitanulása is sok időt vesz igénybe. Kezdőként nem éri meg.

Másik. A videózáshoz gép kell. Persze függ attól is, hogy mennyi effektet akarsz a videóra rakni, de pl egy after effects az én 160k-s gépemet.

Kellenek eszközök, kamerák, és ehhez profi állványok. Enélkül semmit nem ér.

2016. szept. 3. 20:38
 3/19 DjImipapa ***** válasza:
100%
Nemkell mindjárt fellegekbe szállni...ötlet, fullhd telefon vagy okosobjektív/zoomolgatáshoz/ és akármilyen szerkesztővel lehet értékelhetőt alkotni.....pl. powerdirector😃😃😃
2016. szept. 3. 20:58
 4/19 anonim ***** válasza:
44%
Na hát amit telefonnal meg effélével vesz fel, az olyan is lesz...
2016. szept. 3. 20:59
 5/19 DjImipapa ***** válasza:
95%
B....meg😃 nem oscarra pályázik a kérdező!!! Amit szeretne, egy kezdő is megcsinálja némi affinitással! Amatőrfilmezés a műfaj, létezik! Nekem higgy, én tudom...ami mindenhez kell az a kreativitás, elszántság, nem a technika teszi jóvá!
2016. szept. 3. 21:23
 6/19 Hominida ***** válasza:
100%

Én sem értem a drága eszközöket sorolókat. Nem hiszem, hogy a srác a NatGeónak csinálja azt a kisfilmet.

Egy mobiltelefon is valami, de egy autofókuszos kiskamera már elég is.

Voltak már hasonló kérdések. http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__7.. http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes.. ...

Inkább semmilyen effektet se akarj a felvételkor a géppel megcsinálni, mert a vágáskor a videószerkesztőkkel minden olyat meg tudsz oldani. A többi már attól függ, hogy pontosan mit is tervezel.

2016. szept. 3. 22:03
 7/19 tabaki ***** válasza:
94%

„az olyan is lesz...”

Osztég mért ne lehetne már olyan? Igaza van DjImipapának, hadd ne legyen már egy kész stúdió a minimális elvárás. Egy ilyen videó akármilyen technikai hiányok esetén is alkalmas tanulásra, jó szórakozás, és legalább az iskolán belül még másoknak is érdekes lesz. Láttam már egy pár kifejezetten élvezhető próbálkozást a műfajon belül. A jó felszerelés lehet nagyon hasznos, de ha még nincs meg, az se baj. Annál több szerep jut az ötleteknek.

2016. szept. 3. 22:08
 8/19 Hominida ***** válasza:
100%

És még egy fontos tanács: ma már nem kell spórolni a drága filmmel, készíts több felvételt, akár többször is újravéve a riportok részeit, a vágáskor majd kidobod, ami nem kell. Tipikus amatőr hiba: arra sincs szükség, hogy a tervezett sorrendben készítsd a felvételeket, a vágáskor úgy variálod, ahogy szeretnéd.

A riportoknál ha teheted, használj külön hangfelvevőt (egy jobb MP3 lejátszó is beválhat), hogy a kamera távolságától függetlenül jó legyen a hangminőség.

2016. szept. 3. 22:11
 9/19 Hominida ***** válasza:
100%
:-) Még két tanács: a felvételkor ne takarékoskodj a tárolóval, vedd minél kisebb tömörítésben és minél jobb felbontásban. A vágáskor pedig ha bármit renderelsz, konvertálsz, használj csak gyenge (vagy semmilyen) tömörítést, hogy ne vesszen el minőség már feldolgozás közben. A végeredményt majd ráérsz összébb nyomni, amekkorára kell.
2016. szept. 3. 22:15
 10/19 tabaki ***** válasza:
100%
Bizonyára nyomós ellenérvek vezették a kezét annak, aki lepontozott, de sokkal hasznosabb lett volna inkább ezeket a világ elé tárni. Még nem késő, kíváncsian várom.
2016. szept. 3. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!