Blenderben hogyan kell 2 dolgot egyszerre kijelölni?
Figyelt kérdés
https://www.youtube.com/watch?v=C-Uq5sIyw8c
5:25 körül
"kijelölem ezt és ezt.."
Neki kijelöli mindkettőt nekem meg átvált a másikra ha azt jelölöm ki. (jobb gombbal kattintok rá)
Remélem érthetőxD
2016. aug. 31. 18:12
2/13 A kérdező kommentje:
Ohh... nagyon köszönöm :D
2016. aug. 31. 18:19
4/13 A kérdező kommentje:
Nem :D
De probléma: így egy irányba megy mind a 2 és ellenkezőbe kellene.
2016. aug. 31. 18:22
6/13 anonim válasza:
A lényeg, hogy az S a scale vagyis a méretezés gyorsbillentyűje, az utána következő részek pedig az argumentumok, ha nyomsz egy sima X-et, akkor a méretezés csak az X tengelyre lesz érvényes, ha nyomsz egy Y-t, akkor értelem szerűen csak az Y tengelyre. Ha megspékeled a dolgot, és Shfit+X-et nyomsz, akkor minden tengelyre kivéve az X-re, alkalmazva lesz a méretezés.
7/13 A kérdező kommentje:
Igen erre már rájöttem én is szerencsére. Jelenleg az ajtó okoz gondot, nekem nagyon bemegy. Bár lehet nem figyeltem eléggé a videónál de próbálkozok még vele
2016. aug. 31. 18:31
8/13 anonim válasza:
Az egér mozgatásával tudod szabályozni az extrude parancs mértékét. De ebbe beleszól az is, hogy milyen szögből nézed az extrudálandó felületet, ha szinte szemből nézed, akkor egy kis kurzormozgás is hatalmas mozgást generál a felületen.
9/13 anonim válasza:
Érdemes oldalról nézni. Ehhez nyomd meg a Z gombot előtte, így átlátszó lesz a meshed.
10/13 tabaki válasza:
Sok hasznos dolog van ebben a videóban, ennek ellenére szerintem egy kissé „Hogyan tanuljuk meg a trehány modellezést gyorsan és egyszerűen?” íze van. Nem ártana alapozásként némi olvasnivaló, mondjuk innen:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!