Mi lehet a baj?
A számítógépem minden harmadik, vagy negyedik indításnál nagyon nehezen tölti be a Windows-t (10-es), aztán 5-10 percig fullon eszi a merevlemezt (a feladatkezelő végig 100%-os terhelést ír rá), a processzor és a memória rendesen működik, a folyamatokkal sincs semmi baj. Hiába nagyteljesítményű a gépem, ez a probléma durván belassítja és semmit nem lehet vele csinálni.
Mi lehet a gond? A Windows szar, vagy a winchester romlott el? Vagy más lehet a baj?
A feladatkezelő szerint semmi. Van egy-két folyamat, amit kijelöl, de azok csak 1-2 megabájtot használnak, az csak nem terhel le fullra egy 240 gigás merevlemezt.
Azt még kihagytam a kifejtésből, hogy azóta van ez, amióta az AVG PC Tuneup 2015-tel csináltam egy indítás előtti meghajtóellenőrzést (AVG disk doctor). Ellenőrzés közben lefagyott a gép, újra kellett indítanom és hiába raktam újra a Windows-t a meghibásodás után, így is leterheli a winchestert. Amióta ez történt, azóta mindig online akar bootolni a gép, escape-pel kell lelőnöm, hogy elinduljon a Windows.
Csinálj egy lemez ellenőrzést, de a windows beépített check disk szolgáltatásával. Rendszergazdai parancssorba másold be (windows gomb + X):
chkdsk C: /R /F
Enter, majd Y, és indítsd újra a rendszert.
Hagyd, hogy lefusson a check disk a win indulása előtt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!