Van olyan program ami parancssorral indul s a parancssorban benne vagy egy hangfile, pl. Mp3 lejátszása, képernyő kezelés nélkül? ilyesmire gondolok pl. c://xxx. Exe (zene. Mp3)
Tudok programozni, csak nem ebben a nyelvekben.
Basic nyelven tudok.
Tudom, a neandervölgyi ősember is ezen a nyelven irta meg a mammut elejtő rutinját, meg is kellene tanulnom más nyelvet, de egyenlőre az utóittal foglalkozom, az hasonló a basichez s előre tudok vele lépni.
Az meg tud hivni ilyen rutinokat.
Szóval köszi, akkor egyenlőre a vbs-t fogom tanulmányozni, amire az autóit nem képes azt majd ennek a rutinjaival oldom meg s az autoit alapu főprogramommal hivom meg.
Közben rájöttem arra is hogyan tudok youtube videóból mp3 file-t csinálni.
Hát valami nem stimmel.
Az első programot meghagytam az eredeti nevén.
A másodikat magyar néven mentettem el, ahogy irtad, jegyzettömbből, kiterjesztés átnevezéssel.
Felismeri a fájlkezelő, VBScript szkriptfájl néven mutatja a tipusát.
Ha az első parancsot épitem be a programomba, megszólal de megnyitja az ablakot s otthagyja, ha többszor adja ki a program a hangot akkor gyülnek ugye a megnyitott ablakok.
Ha a másodikat épitem be akkor meg se mukkan de hibát se jelez fut a főprogram csöndben tovább.
Pedig ez kéne, az ablak nélküli variáció.
run("console_mp3.exe Sou.mp3")
run("lejatszo.vbs Sou.mp3")
nálam az is csöndben van. ezért keresek másik megoldást.
ha autoittal megnyitom a google cromot, bemásolom a youtube szót a keresőbe majd a megnyult joutubba a zene cimét akkor is elindul.
de ugyanugy kinmarad egy ablak.
a saját sound parancsával viszont nem szól.
mi lehet vajon ennek az oka?
Most kipróbáltam, s 1-es módban szól, nullás módben nem.
"SoundPlay ( "filename" [, wait = 0] )
Parameters
filename Name of the file to be played (typically a WAV or MP3)
wait [optional] This flag determines if the script should wait for the sound to finish before continuing:
$SOUND_WAIT(1) = wait until sound has finished
$SOUND_NOWAIT(0) = continue script while sound is playing (default)
Constants are defined in "AutoItConstants.au3"."
De más gépen vagyok ép, ahol korábban próbáltam, egyik módban sem szólt.
De igazából az a variáció kellene amikor nem áll a program a zene lejátszása közben. Az első rutin esetében pl. fut a program tovább zene közben, csak ablakot hagy ugye hátra.
Vajon miért nem megy nullás módban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!