Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Tropico 3-mal kapcsolatban...

Tropico 3-mal kapcsolatban szeretnek megtudni alapdolgokat mit hogy kell csinalni a jatekban?!

Figyelt kérdés
Angolul van meg(ha van magyarositas azt megkoszonném,de tudom kijott magyarul is),es nemigazan ertem mi hogy van,fobb dolgokat irjatok le letszi,pl az epuletek felett van egy jel h nincs munkas,de nemtom miert...hasonlok,elore is koszi

2016. júl. 9. 19:13
 1/5 anonim ***** válasza:

A gazdaságot az alapoktól kell felépíteni. Kaja kezdetben van elég, úgyhogy azt kell megnézni, mit érdemes termelni exportra. Ez leggyakoribban a dohány és a cukor. A farmot kijelölve, zöldben pompáznak azok a területek, amelyek a kijelölt terményhez alkalmasak.

A későbbiekben ezeket érdemes gyárakban feldolgozni (szivar , rum) és csak ezután eladni.

Van még számtalan termék, de én ezt a kettőt preferáltam mindig.

A kereskedelmet a rendszeresen beérkező hajók biztosítják. Ha van elegendő szabad munkahely és lakóház (nálad valószínű azért jelezte, hogy nincs elég munkaerő, mert nem volt hol lakniuk) a hajók migránsokat :) is hoznak, mert a helyi szaporulat nem elég a gyors fejlődéshez. Ezeket a migránsokat a helyiek nem kedvelik (ez nem vicc!), ha túl sokan jönnek be (rendelni is tudsz képzett (érettségi, diploma) munkaerőt, jó pénzért) nem szavaznak rád. Sebaj, mert a bevándorlók meg igen. :) A helyieket meg kiengesztelheted más kedvezményekkel (PL. rezsicsökkentés - megint nem vicc, a lakbéreket akár 0-ra csökkentheted. Adókedvezmények, stadionok. Még mindig nem vicc.)

A fizetések emelésével/csökkentésével tudsz munkaerőt átirányítani az éppen fontosabb területekre. Ahol szükséges ott egy kicsivel többet fizess, mint máshol. Például az áruszállításnál és a kikötőben mindig legyen munkás, mert különben a termékek nem jutnak el a világpiacra és nem lesz bevételed.

Ha már beindult az üzlet, ki kell építened a közoktatást, mert a gyárakban csak érettségizettek dolgozhatnak, a fontosabb területeken (pl. erőmű) pedig diplomások.

Aztán ott van az egészségügy, mert a lakosság a betegségek miatt csökkenni kezd, ha nem kapnak megfelelő ellátást. Kezdetben rendelőket építs, a kórházak később is ráérnek.

Építésben a fontossági sorrend: farmok és házak - itt várj, míg felfut a bevétel - gyár és középiskola - itt megint türelmesnek kell lenni míg az üzlet beindul (idő kell a képzéshez).

A kajára folyamatosan figyelj! Időnként azt is fejleszteni kell kukorica farmokkal, halászattal és állattenyésztéssel (ranch).

Nagyon fontos a FOKOZATOSSÁG, mert mindenre nem lesz pénz egyszerre.

A politikával nem nagyon foglalkoztam. Nem fizettem le az ellenzéket, nem börtönöztem be senkit. Ha ment a gazdaság, volt kaja, kocsma, étterem, jó fizetés, alacsony lakbér, a többi ment magától. Magasan (2/3) nyertem a választásokat. :)

Dióhéjban (???) ennyi. Lehetne még oldalakon át írni, de a kezdethez talán elég lesz.

2016. júl. 9. 20:20
 2/5 A kérdező kommentje:
koszi...elis kezdtem,de a kozepsulinal hiaba rakom fel maxra a fizetest,nemjon ember,dolgozo, pedig van eleg haz,mer mashova megy ember(ahova nemkell tanult ember),mitol van?
2016. júl. 10. 00:01
 3/5 anonim ***** válasza:

A középsuliba megfelelő képzettségű ember (ha jól emlékszem érettségizett nő!) kell, aki alapból nem él a szigeten. Két variáció lehetséges. Hiába vannak házak, ha azok minősége nem felel meg a képzettségi szintjének, nem fog magától bevándorolni senki. Ha belépsz a középsuli menüjébe, látható, hogy jó pénzért (kb. 1500 mittoménmilyenpénzvanajátékban :) hajlandó valaki bevándorolni (azt hiszem egy "kis hajó" ikon), nem kell rá várni, hogy magától megtegye, a következő hajóval már jön is.

Figyelj oda, hogy a migrációból könnyen lehet emigráció (kivándorlás) is, ha nem kapják meg amit szeretnének.

Erről már beszéltem: szórakozási lehetőségek, minél magasabb komfortú házak, egészségügyi ellátás, közrend - de úgy figyeltem meg, hogy elsősorban a fizetésük, ami számít.

Néha rendezni kell a béreket, mert a nagy bérfeszültség (amikor az egyszerű munkások bérének a többszörösét keresik a magasabb kvalitásúak) forradalomhoz is vezethet. Az épületek menüiben lehet beállítani, hogy 1.az adott típusú épületekben egységesen mennyit keressenek, 2. az adott típusú épületben dolgozók képzettségi szintjén egységesen mennyit keressenek.

2016. júl. 10. 18:41
 4/5 A kérdező kommentje:
Halasz epuletet hogy kell lerakni?mer akarmilyen zoldreszre akarom lerakni sehova nemengedi
2016. júl. 12. 13:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Forgatni kell, míg a móló a tenger felé nem mutat. (Az egér-görgővel, ha minden igaz.)
2016. júl. 12. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!