GIMP-ben hogyan kell lemásolni egy kijelölt területet új rétegnek?
GIMP 2.8.16
Photoshopban simán ctrl+c / ctrl+v volt anno, de gimp-ben?
ugyanannyi lépés
Első válaszadó
Kijelölés után: Ctrl + Shift + L → Ctrl+C → Ctrl+V.
Te
Kijelölés után: Ctrl+C → Ctrl+V → Shift+Ctrl+N.
Stimm?
Már kétszer megmagyaráztam, fussunk neki harmadszor.
Te:
Shift+Ctl+L → Ctl+C → Ctrl+V
Ez összesen 3 lépés, a végeredmény pedig az eredeti réteg és egy lebegő. Ezzel teljesen ekvivalens eredményt ad ez:
Ctl+C → Ctrl+V
ami ugyebár 2 lépés.
De nem ez volt az eredeti szándék, hanem az, hogy a kijelölés másolata egy új rétegen jöjjön létre. Ennek megfelelően a lebegő réteget mindkét esetben még új réteggé kell alakítani egy további lépésben.
Vagyis
Shift+Ctl+L → Ctl+C → Ctrl+V → Ctrl+N (4 lépés)
illetve
Ctl+C → Ctrl+V → Ctrl+N (3 lépés)
Ha viszont szerinted továbbra is érvényesek a 3=2 és 4=3 egyenlőségek, akkor nincs több érvem. Tökéletesen stimmel a kalkulációd, bizonyára valami forradalmi gondolat jegyében, amely alapjaiban fogja megrengetni az eddigi divatjamúlt matematika düledező építményét.
De hogy jön ide a 4.lépés Ctrl + N? Mi szükség a te 4. lépésedre?
Nekem anélkül is külön rétegként jelenik meg, már előtte.
Hagyjuk ezt, jó? Többször is pontosan leírtam, hogy mi történik, ugyanígy a 4. lépés értelmét is.
El kell mennem a géptől, ezért késő esténél előbb nem kerülök elő, de akkor együtt megpróbálhatunk utánajárni a rejtélynek. Feltételezve, hogy a linuxos változat vagy a verziószám-eltérés (az enyém 2.8.14) okozhatja az eltérést, majd csinálok képernyőfelvételeket, és kölcsönösen bemutathatjuk, melyikünknél mi történik, lépésről-lépésre.
Na jó. Mint kiderült, a windowsos gépemen pláne nem naprakész változat van, hanem 2.8.4, de az mindenesetre tökéletesen úgy működik, mint linuxon.
Nézzük a te módszeredet az én gépemen.
Betöltöttem egy képet, alaphelyzetben ez az eredeti réteg:
1. lépés:
Megnyomom a Shift+Ctr+L kombót (lebegő réteggé alakítás):
Jól látható, hogy az alapréteget kivágta, erre ugyan #4-ben még panaszkodtál, azóta meg sem tudsz lenni nélküle. A darab a lebegő kijelölésbe kerül.
2. lépés:
Ctr+C (másolás):
Nincs látható változás, a kivágott darab a Vágólapra másolódik.
3. lépés:
Ctrl+V (beillesztés):
A kivágott darab visszakerül a helyére, a Vágólap tartalma pedig megjelenik lebegő rétegként.
Jöhetnek a te képeid.
Csak be kell kapcsolni a "CC"-t és a magyart választani. A videovezérlő sávban van a HD felirat mellett, alig látszik.
A videódban pontosan azt mutattad be, amit már sokszor és igen részletesen leírtam, csak ezek szerint még mindig nem olvastál el, és pláne nem próbáltál ki: Az eredmény egy változatlan eredeti réteg, meg egy lebegő réteg, vagyis ugyanaz, mint a szimpla Ctrl+C → Ctrl+V esetén, tehát egy fölösleges első akcióval gyarapítod a lépések számát.
Sokadjára sem sikerült magyarázatot kapnom arra, hogy miért kell kivágnod és később visszaraknod a darabot, ahelyett, hogy eleve az eredeti rétegről másolnál.
Bocs, de ehhez a diskurzushoz képest a mocsárban futás könnyed egészségügyi séta. Hogy a fenébe nem lehetett ezt a leírásaim alapján akárhányszor kipróbálni tegnap? Én anélkül bele sem kezdek egy hozzászólásba.
Egyébként van még egy nagy furcsaság: Ha tényleg csak ennyi volt a célod, nem pedig egy új végleges réteg, akkor miért kellett egyáltalán kiírnod a kérdést?
„Photoshopban simán ctrl+c / ctrl+v volt anno, de Gimp-ben?”
Gimpben is. Lehet, hogy ezt se jutott eszedbe kipróbálni?
Gimpben nekem nem működik a sima Ctrl + c és Ctrl + v, ugyanazt próbáltam mint régen a photoshopban megszoktam.
Az első hozzászóló megadta a helyes választ, továbbra sem értem miről beszélsz, miért gondolod, hogy felesleges lépést tennék.
Szerintem mindenki más megértette a kérdésem lényegét, csak te kötöd az ebet a karóhoz.
Nem ismertem a GIMP-et, ez a lebegő réteg nekem ismeretlen fogalom volt, nem is érdekel, hogy hívják, hogy fordítják, ezért írtam úgy a kérdést ahogy.
Tudtam dolgozni a lebegő réteggel, megoldódott a dolog, az első válaszadó jó irányba terelt.
Kéne egy független harmadik fél aki felvilágosít mit is szeretnél, hátha akkor mint egy bíróságon születne egy független, jogerős bölcs döntés, mert én nem értem most megint mi a gond. :)
Sorryka. Működik a ctrl +c / ctrl +v, amit nem értek mert 10 percet szórakoztam anno.
Mea Culpa!
Valamit elkavarhattam esetleg bug vagy passzolom miért nem sikerült napokkal ezelőtt.
Így érthető miről beszélsz ELNÉZÉST! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!