GIMP-ben hogyan kell lemásolni egy kijelölt területet új rétegnek?
GIMP 2.8.16
Photoshopban simán ctrl+c / ctrl+v volt anno, de gimp-ben?
OMG :D
Köszi! :)
pacsi
Pontosítva az egészet:
Kijelölöd amit másolni akarsz,
Ctrl + Shift + L és utána
Ctrl + C
majd utána Ctrl + V.
Még jobban pontosítva:
Kijelölés után: Ctrl+C → Ctrl+V → Shift+Ctrl+N.
Ctrl+C: Másolás
Ctrl+V: Beillesztés (Megjelenik lebegő rétegként)
Shift+Ctrl+N: Új réteg (ha van lebegő, az lesz az)
Is?
Én egyszerűen nem értem, mit nyűglődtök ezzel a Shift+Ctrl+L kombinációval, amelyik a részletet nem másolja, hanem kivágva lebegő réteget csinál belőle. Az ezt követő Ctrl+C ezt a lebegőt lemásolja, a Ctrl+V pedig, ha jól értem, véglegesíti a lebegőt (vagyis visszarajzolja ugyanarra a helyre, ahonnan kivágtad), és új lebegőként hozza be a másolatot. A bonyodalmas módszer végén pedig még mindig nincs új réteged, mindössze az eredeti meg a bizonytalan státusú lebegő -- így a végeredmény pontosan ugyanaz, mintha pusztán a Ctrl+C / Ctrl+V kombókat használtad volna, vagyis a lebegőből az említett módszerek valamelyikével még fix új réteget kell csinálnod. Ha tehát a te módszeredből elhagyod a fölösleges első lépést, és hozzátoldod a szükséges utolsót, pontosan megegyezik azzal, amit javasoltam :)
A két módszer végeredménye ugyanaz, tehát TELJESEN MINDEGY melyiket használom.
Én gyanítom neked az a problémád, hogy ez a TE MÓDSZERED és ezért ezt favorizálod, mindenki más rosszul tudja, bonyolítja stb. :P
Nekem meg tökmindegy melyiket, a végeredmény ugyanaz.
(Amúgy nem értem az utolsó hozzászólásod, mert ugyanannyi bill.kombó mind a kettő és a végeredmény is ugyanaz.)
Kár, hogy nem értetted, de nincs veszve semmi.
Mint említettem, ott a különbség, hogy a Shift+Ctrl+L teljesen értelmetlen és fölösleges, továbbá, ha te is el akarsz jutni a végleges új réteghez, akkor neked is kell még egy lépést tenned, tehát nem három, hanem négy lépésben éred el ugyanazt. Ha viszont elég a lebegő kijelölés, akkor három lépést teszel kettő helyett, ami még rosszabb arány.
A javasolt módszert nem azért „favorizálom”, mert az enyém, hanem mert a billentyűkombinációk feladata alapján logikus és hatékony. Föl nem foghatom, miért gondolod értelmes és hasznos tevékenységnek, hogy először kivágod a kép egy részét, aztán nyomban visszarakod ugyanazt, ugyanoda, még ha ezt valami miatt nem számolod is hozzá a lépésekhez.
Egyetlen ilyen apróságban ennek nem sok jelentősége van, de ha egy bonyolultabb szerkesztést képzelsz el hasonlóan szükségtelen és átgondolatlan vargabetűkkel cifrázva, akár órák múlhatnak rajta, ezért érdemes már az elején megérteni, mi mire való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!