Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 7-ről tervezem átállni...

Windows 7-ről tervezem átállni Windows 10-re. Szerintetek érdemes e átállnom rá? érveket mrg tapasztalatokat várok!

Figyelt kérdés

gépem: amd 4x3,0ghz, 8gb ram, r7 260x 2gb video, ssd 250gb

megéri váltani? ha nem miért nem?

2016. jún. 15. 08:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

AMD Athlon II X4 640 vagy Phenom x4 945 ?

Dx12 támogatott a kártyád így érdemes mindenképpen.

2016. jún. 15. 08:47
 2/11 anonim ***** válasza:
66%
Már most elég stabil lett a rendszer, így nyugodtan átállhatsz. De mindenképp tiszta telepítéssel!
2016. jún. 15. 08:50
 3/11 anonim ***** válasza:
49%

Először frissítés (hogy aktivált legyen), aztán tiszta telepítés.

És érdemes átállni, ha mást nem, csak próbaképpen. Ha valamelyik eszközöddel mégsem kompatibilis (van ilyen), max visszaállsz addig, amíg lecseréled az eszközt.

2016. jún. 15. 09:53
 4/11 Hominida ***** válasza:

Vannak, akik szerint a Win10 hűdejó, végre gyors a gép meg mittudomén. Én a gépemen Win7-et használok, de van tapasztalatom más Win10-éről. A kezelési felület nem lett jobb, a gép relatív sebessége nem lett jobb. Akad egy-egy olyan szolgáltatás, ami új, és akad egy-egy régi szolgáltatás, vagy éppen kényelmi apróság, ami kimaradt. Az XP-ről Win7-re váltázkor is láttam elmaradni hasznos funkciókat, szóval ez nem újdonság, sajnos.

A Win10 kicsit összevissza rendszer, sok fájlból rakja össze a programfuttató háttérkörnyezetet, ezért tulajdonképpen állandóan használja a merevlemezt. Van, aki optimalizálásnak tekinti, más szerint viszont terjengősebb, optimalizálatlan kódnak, nagy elemekből való erőforrás-pazarló építkezésnek.

Nem tudom, mennyi igaz azokból, amiket a Win10 által gyűjtött és továbbított adatok mennyiségéről és kiterjedéséről mondanak. Az nem tetszik, hogy a Microsoft nem cáfolta a híreket. Márpedig a hírek szerint a Windows felülbírálgatja a felhasználót, és eldönti, hogy más programok futtatását engedélyezi-e, vagy blokkolja, esetleg törli, kompatibilitás hiányára vagy a jogszerűtlen (crackelt) telepítésükre hivatkozva. Én nem szeretem az olyan oprendszert, amely uralni akarja a gépemet, kevesebb beállítási, döntési lehetőséget hagy. Annak, aki béna, talán jól jön, hogy egy oprendszer "mindent" elintéz egymaga. Nekem viszont egy oprendszer azt csinálja, amit én mondok, és ne önfejűsködjön, ne gyűjtögessen, ne passzoljon adatokat a Microsofthoz.

A Microsoft kényszeríteni próbál a Win10 használatára, mindenféle trükkökkel. De Windows 7, egyelőre ez a végállomás, a hiányosságai ellenére is. Kétlem, hogy ha a Mixrosoft üzletpolitikája és a felhasználók igényeiről és tűrőképességéről képzelt összképe nem változik, akkor lesz valaha is jobb.

2016. jún. 15. 10:02
 5/11 A kérdező kommentje:
amd athlon 651
2016. jún. 15. 10:04
 6/11 A kérdező kommentje:
#4 valoban nagyon nyomják h töltsd le és az gyanús. lehet akkor marad a 7
2016. jún. 15. 10:05
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Húzhatod a cserét, de előbb-utóbb a Win7 is teljesen kiöregszik és muszáj leszel váltani.

A Win10 teljesen stabil, nyugodtan válts addig, amíg ingyenesen megteheted!

G.

2016. jún. 15. 13:30
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat, lehet megprobálom akkor :)
2016. jún. 15. 20:30
 9/11 anonim ***** válasza:

Például a win 7 nem támogatja az uefi secure boot opciót, a win 8; 8.1; 10 igen. Erről bővebben itt:

[link]

2016. jún. 16. 14:13
 10/11 anonim ***** válasza:
54%

Köszönöm a leszavazást.

Egyébként nem kell frissíteni, mehet rögtön a tiszta telepítés ha tartalmazza a telepítő minim a 1511-es bulidet. Tehát ha 2015 november vagy újabb a telepítő az tökéletes.

2016. jún. 16. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!