Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mire jó a freemind program?

Mire jó a freemind program?

Figyelt kérdés
Tudom mi az, de van valami hasznossága ? lehet vele rendszerezni, tanulni ? Kialakitani egy rendszert, mint életvitel ? vagy pl eseményeket vezetni, személyekkel programokkal ami aztán jobban észbe marad ?
2016. jún. 14. 21:25
 1/2 tabaki ***** válasza:

Minden effélére jó... már, ha valakinek bejön ez a fajta ábrázolás. Van, akinek segít, ha látja is a kapcsolatok rendszerét, az elágazásokat, csomópontokat, hangsúlyokat, és mindezt a gondolatok természetes futása és csapongása alapján építheti fel. A gondolattérkép eredetileg papíralapú műfaj, a FreeMind és a többi hasonló program annyival egészítette ki, hogy az adatok tisztábban módosíthatók, és ami fontosabb, többféleképpen rendezhetők, visszakereshetők, a nem használt ágak lecsukhatók, illetve az egésznek szabályosabb, egységesebb megjelenés adható.

Van, aki nem tud mit kezdeni vele. Én se nagyon: Szerintem a gondolattérkép egy-egy feladat megoldásakor nagyon jó szolgálatot tehet,de amikor már nem vagy lendületben, újra előszedve már nem igazán átlátható, vagy legalábbis alaposan bele kell mélyedned, hogy újra megtaláld azt az általános rálátást, amikor már érzed is, nem csak silabizálod. Rövidtávú, alkalmi gondolattérképhez viszont én kényelmesebbnek találom a papírt-ceruzát vagy a táblarajzot, csekély tapasztalatom alapján a programokban az adatbevitel meg a kapcsolatok tisztázása elvonja a figyelmet a tulajdonképpeni célról, és kizökkenti az embert a gondolatmenetből.

Mindemellett megemlítem, hogy én nem te vagyok. Lehet, hogy neked nagyon is kézre áll ez az egyébként jól kiagyalt módszer és az azt szolgáló szoftverek. Kipróbálni mindenképpen érdemes, hátha éppen ez teszi helyre a dolgaidat.

2016. jún. 14. 23:09
 2/2 A kérdező kommentje:
fuh köszönöm a részletes leirást! van benne igazság, mint az hogy tényleg kizökkent már az hogy előszedni a programot vagy bevinni az adatot, elvesztve a fonalat. Hát nemtudom.. ismerem már egy ideje, rajta is van gépen, de úgy igazán nem tudtam használni. Most néztem telefonra van egy jó alkalmazás, még képet is hozzá lehet csatolni, meg dokumentumokat, majd azzal hátha tudok valamit kezdeni. Én mondjuk látnám benne a fantáziát valamennyire, hogy ott a telefon és akárhova megyek mindig nálam van és amit látok, vagy történik velem azt ilyen formába feltudnám jegyezni, csak a rendszerességet kéne valahogy megtartani..
2016. jún. 14. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!