Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linuxot telepítenék dellC640...

Linuxot telepítenék dellC640 laptopra. Miért nem sikerül?

Figyelt kérdés

Nem mozog az egér mutató, így semmi sem megy, nem tudom telepíteni. Angolul nem igen tudok, de talán valaki>>> [link]

Pedig kéne sikerülni. [link]

2016. jún. 8. 19:17
 1/8 A kérdező kommentje:
Processzor támogatás lehet a gond? P4 M az milyen alapú? i386? Bocs, de ezekhez nem konyítok-sem...
2016. jún. 8. 19:23
 2/8 anonim ***** válasza:
Milyen Linux-ot próbáltál pontosan? A laptop korát nézve próbálj meg korabeli Linux verziókat! [link]
2016. jún. 8. 19:54
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Gyakorlatilag végigzongoráztam már mindent. Ubuntu 8.1, Mint 13, most a MintRosa17.3, mert azt írták támogatja a Pentium M processzort. PAE támogatás vagy mi... [link]

De a Rosa sem működik.

Olvastam a Debiant [link] de fogalmam sincs a pentium m minek számít. Régebben próbálkoztam sok verzióval, de egyik sem ment. Most ismét kedvet kaptam a Rosa-tól, de nem működik.

Szeretném, ha lenne egy Linux-os tartalék gépem. Most Xp van rajta, gondolom Linux jobban futna rajta...?

2016. jún. 8. 21:06
 4/8 anonim ***** válasza:

Igen - a Linux jobban futna rajta - teljesítményileg - mivel az erőforrásigényes vírusirtó programok nem szükségesek rá. 8.10-el mi volt a konkrét problémád? Itt az egyik általad linkelt oldalon nagyon dicsérik -> "Ubuntu 8.10 is running on C640 very well (with high resolution panel 1400*1040), aprox. 700MB RAM, 80GB harddrive.

No problems with installing."

2016. jún. 18. 09:39
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi.

Igen, azt is próbáltam, és ott sem mozgott az egér. tehát bejön a live felület, ahonnan kattintással indíthatnám a telepítést, csak... az egér állandóan visszaugrik a bal alsó sarokba, nem mozgatható.

Most így eszembe jut, ezen a gépen USB1 van csak jelenleg 1 db hátul. Lehet ez mint ok? PCMCIA-val lehet bővíteni USB2-re, csak most nincs olyan kártyám.

2016. jún. 19. 17:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Régebben én is próbáltam sokféle linux-ot, de ez jött be a legjobban. Bármilyen gépre tettem fel, szinte minden hardware-t felismert egyből. Ubuntu alapok, de annál letisztultabb, egy próbát megér:

[link]

Sajnos már sak a 10.08-at lehet letölteni.

[link]

2016. jún. 22. 17:49
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi, Benedek!

Ezzel még teszek egy próbát.

2016. jún. 23. 16:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Ua a helyzet...nem megy.
2016. jún. 25. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!