Hogyan lehetne egy volt baratnot viccesen eltakarni, leszerkeszteni a kozos kepekrol?
szmájli vagy valami napraforgó szerű virág, vagy pöttyöslabda, vagy egy szörfdeszkás pingvin, vagy kinyitott
újság mintha arcába fújta volna a szél, esetleg rakjatok oda valami mesefigurát, pokélabdát, vagy painttel rárajzolt szmájlit ilyen v^vvvv szájjal :) vagy egy kalap legyen úgy lecsúszva, vagy valami trollfészes, vagy plüssnyúl feje, vagy egy kabát háttal
tedd a képet egy grafikus szerkesztő programba és a háttérből részletek rámásolásával annyira el lehet fedni, hogy nem is látszik, hogy valaha ott volt a képen. Persze ehhez kellene némi kép szerkesztési ismeret.
most kezsdtem egy új képszerkesztővel én is ismerkedni, mert a régi nem fut az új oprendszer (windows8) alatt.
Viszont a régivel csináltam már ilyent. Egy derékig érő kő kerítés melett álltak hárman és a középső személy helyére bemásoltam a kö kerítés mellette lévő részeit a klónozó ecset eszközzel, kicsit lágyra állított ecsettel. Többször kell emiatt átmenni az erősebb fedést igénylő részeken, de a kö minta a kőhöz így jobban, lágyabban illeszthető. A nem kívánt személy vagy részlet viszont teljesen eltűnik róla.
@#4:
Jó-jó, ezt mindenki így csinálná (csak esetleg könnyítene az életén a Content-Aware Fill vagy InPaint használatával), ha tényleg az volna a cél, hogy az illetőt letagadja a képről. Szerintem itt viszont nem sok értelme lenne. Azon túl, hogy az efféle bravúrstikli rendszerint egyéb kompozíciós változtatásokat is maga után vonna, még a képen látható történést is megváltoztatná, Ha a barátnő nem érdemli meg, hogy az ábrázata átkerüljön az Örökkévalóságba, vagy rászolgált, hogy Kérdező majmot csináljon belőle, tiszta sor, ez csak játék, egy kis pimasz összekacsintás a háta mögött. De azt állítani, hogy ott se volt, az már gyermeteg kísérlet önmagunk becsapására, méltatlan és fölösleges hazugság. Viszont például le lehetne így szedni csak a fejét, hogy meg ne sántuljon...
Az ilyesmi nem változtatható meg visszamenőleg.
Hagyni kell belefagyni a múltba úgy, ahogy megtörtént... :)
Fizikailag nem fog látszani, hogy ott volt ha rendesen elrendezi a hátteret, kicsit átrajzolja az ember. Ez a kép tartalmától is függ, hogy pl egy háttérben álló fa ágaiból és a mögötte látszó égboltból másolunk oda fedő részeket. A testét megint csak a mellette lévő dolgok természeteshez hasonló rá klónozásával lehet fedni, a lábára meg "rá kell aszfaltozni" a járda színét és már nincs is ott :)
Ettől még az emlékben, a fejünkben ami megmaradt, az megint más kérdés, de a képről nyom nélkül eltüntethető, még az se látszik, hogy valaha is ott volt.
Egyszer egy lány mutatott nekem egy képet, hogy hogyan lehetne leszedni középről "azt a csajt", mert azt nagyon utálja. Leszedtem és nem látszott, hogy ott bármi képidegen dolog történt volna. Látszott a háttérben a tenger, a kő amin ketten ülnek, de a harmadik helyén csak a természetesnek tűnő (oda klónozott) háttér látszott. Ahol kék égbolt v. a tenger volt oda az került, ahol meg a kő amin ülnek, oda azt klónoztam és minden teljesen természetesnek tűnt utána is. Ha nincs szögben oda illő alakzat, akkor bármi más oda illőt el lehet forgatni amíg a szükséges részlete bele nem másolható a háttérbe. Mit meg nem tesz egy nőnek az ember. :) Valahol meg van valamelyik régi cd-men, de már biztosan komoly munka lenne előkotorni, pedig egy időben nagyon büszke voltam a szerkesztésemre. Azt egy nagyon régi Photostyler 2.0 programmal csináltam, de a Photoshop is hasonló hozzá csak sokkal bonyolultabb összetettebb képességekkel. A régi PS2-SE programban nem voltak félkész rutinok bizonyos feladatok elvégzésére, de azzal mindent meg lehetett csinálni. Az egy scenner mellé adott grafikus program volt és nekem nagyon megtetszettek a képességei és azt tanultam meg használni sok évvel (már évtizedekkel) ezelőtt. :)
Már csak érdekességnek felteszek két képet, amit éppen valami más célból kicsit átalakítottam. Ezeken egy kerékpár nyereg a lényeg és így át lehet tenni bárkit bármit egészen másképp, mint az volt a környezetében, persze bizonyos ésszerű körülmények között.
Ilyesmit gondoltál a kérdés feltevésekor?
A sarkainál kicsit hanyagul tettem mögé a hátteret, de meg lehet azt is rendesebben csinálni ha komoly dologról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!