Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan kell manuálisan telepít...

Mtwl83 kérdése:

Hogyan kell manuálisan telepíteni Ubuntu 14. 04-re Eclipse Mars-ot?

Figyelt kérdés
Megpróbálkoztam vele abban a sorrendben, hogy linux archivum letöltése-> kicsomagol-> eclipse könyvtár áthelyezése /opt alá, eclispe.desktop létrehozása és desktop-file-install futtatása -> symlink létrehozás. Megjelenik a dashban ugyan, de nem indul el. Ugyn úgy, ahogy ha eclipse könyvtárból ./eclipset próbálok, akkor sem indul el, hanem hibát jelez. Köszönöm előre is a segítséget!

2016. ápr. 27. 14:09
 1/5 anonim ***** válasza:

sudo apt-get install eclipse

(ez nem windows hogy mindent neked kel lletölteni :))

2016. ápr. 27. 14:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Erről azt olvastam, hogy egyrészt kell előtte sudo apt-add-repository <az eclipse repo>, meg másrészt , hogy ez nem a legfrissebbet teszi fel, ahogy az ubuntu szoftverközpont alkalmazás sem, ezért nem ezen módokon, hanem manuálisan próbáltam feltenni.
2016. ápr. 27. 14:24
 3/5 anonim ***** válasza:

Van hozzá installer linuxhoz is:

[link]

2016. ápr. 27. 15:26
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, azonban ezzel is próbálkoztam. A helyzet hasonló. Kitömörítem és próbálom futtatni az eclipse-inst-et, de semmi: ./eclipse-int Először én is ezzel próbálkoztam az askubuntu leírása alapján, de sehogy sem sikerült életre kelteni. Bár meglehet valami hozzáférési gond van, én nem tudom igazából, de sajna ez sem működött!
2016. ápr. 27. 15:35
 5/5 anonim ***** válasza:
chmod 777?
2016. ápr. 27. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!