Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Valaki járt már igy? tescobol...

Valaki járt már igy? tescobol vásároltunk laptopot

Figyelt kérdés

garanciás

és xpt kéne ujra rakni szerintem

bekapcsoljuk a gépet és semmit nem mutat

hogyan tudnám meg ja vitatni valaki valami elérhetőséget tud vagy akinek volt már ilyen tescos

laptopja hogy csinálta hogy javitattta meg? esetleg valaki tud vm email címet telefonszámot nagyon fontos lenne

2016. ápr. 27. 08:59
1 2
 11/17 Lajos54 ***** válasza:
100%

Még mindig nem egyértelmű a dolog...

Kezdjük az elején: az üzletben még működött?

"Semmi sem látszik" vagy "semmit nem mutat" - egyáltalán bekapcsolódik? Akkor viszont valaminek csak kellene látszania a képernyőn.

Ha tényleg semmi, akkor be sem kapcsolódik. Ilyen esetben a vásárlás helyén (persze rövid időn belül) vita nélkül ki kellene cserélni, vagy legalább megmutatni, hogyan működik - ha működik. És ott (talán) az okot is megmondják.

Egyébként nekem is az gyanús, hogy ez egy oprendszer nélküli gép. De valaminek akkor is látszani kellene a képernyőn.

2016. ápr. 27. 09:49
 12/17 anonim ***** válasza:
55%

Nagyon sok a megválaszolatlan kérdés, főleg a kérdező igénytelenségének köszönhetően.

Ez a kedvenc mondatom: "és xpt kéne ujra rakni szerintem"

:)

2016. ápr. 27. 09:56
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Pedig ha visszaviszed, a vevőszolgálatnál kötelességük foglalkozni a problémával. Ha mégsem, akkor elkéred a panaszkönyvet, és értesíted a fogyasztóvédelmet. Olyan nincs, hogy egy érvényes garanciával nem foglalkoznak.

Egyébként nem kritizálás volt, csak nem egy olyan felhasználóval találkoztam már, aki a gyárilag feltelepített FreeDos-ra vagy Linpus Linuxra azt hitte, hogy rossz a gép.

#6: Feltelepített operációs rendszer nélkül tilos kész konfigurációt árulni. De hogy az az oprendszer mi, arra nem tér ki a törvény.

2016. ápr. 27. 09:57
 14/17 anonim ***** válasza:
Én amondó vagyok egyébként hogy freedos van rajta. Meg akartad spórolni a windows árát, de egyáltalán nem értesz hozzá. Kérj meg valakit hogy csinálja meg jó pénzért, vagy ingyen. De azt már ne itt ha lehet. Segítettem már itt valakinek, kárba veszett idő.
2016. ápr. 27. 09:58
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha ezt így visszaküldi szervizelésre, azt fogják mondani, hogy a gép nem hibás. Ha bőbeszédűbbek, akkor hozzáteszik, hogy "csak nincs rajta operációs rendszer". Ezt a kérdezőnek kell megoldania.

Részletesen le van írva, hogyan kell telepíteni Windowst, lépésről-lépésre:

[link]

Egy live Linuxszal is ki lehet próbálni.

2016. ápr. 27. 10:06
 16/17 anonim ***** válasza:

"xpt kéne ujra rakni szerintem"

Meglepődnék, ha Win XP-vel árulták volna.

"tesco hoz is be vittük nem segitetttek"

Olyan nincs. Verni kell az asztalt, panaszkönyvet kérni, fogyasztóvédelmet sűrűn emlegetni, stb.

Vagy először inkább visszamenni a műszaki osztályra, ahol konkrétan vettétek, és simán tanácsot kérni.

2016. ápr. 27. 12:19
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Most így jobban belegondolok, kb az az eset forog fenn, mintha vennél egy autót, miközben nem is tudsz vezetni, és miután nem boldogulsz vele, visszaviszed hogy szar, meg emlegeted a fogyasztóvédelmet. A számítógép nem egy számológép. Érteni kell hozzá. Ha nem értesz akkor tanuld meg hogy hogy kell használni, vagy kérj meg valakit hogy tanítson meg. Vidéken tanfolyamokat is indítanak egyszerű hétköznapi embereknek, többnyire ingyeneset. A lényeg, az hogy fingod sincs az egészről, az nem a tesco hibája. A csirkemellfilét is visszaviszed ha odaégetted hogy szar, meg nem lehet használni?
2016. ápr. 27. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!