Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Macesek, ti hogy oldjátok meg...

Macesek, ti hogy oldjátok meg a szövegszerkesztést?

Figyelt kérdés

Például szakdolgozat, diplomamunka vagy bármi. Maces MS Office-ról nem sok jót hallottam. Azért az nem járja, hogy Macen így néz ki egy dokumentum, de Winen meg már úgy. Így nem lehet beküldeni még egy nyamvadék beadandót sem.

Van erre valami megoldás, vagy maradjak inkább a Windowsnál? Még nem vásároltam Macet, pontosan emiatt a dilemma miatt.

2016. ápr. 16. 13:10
 1/9 anonim ***** válasza:

Libreoffice van rá:

[link]

Vagy ha értesz a LaTeX-hez:

[link]

2016. ápr. 16. 13:14
 2/9 anonim ***** válasza:
Pdf-ben nem lehet beadni? Az elvileg bármilyen környezetben azonosan néz ki.
2016. ápr. 16. 13:30
 3/9 A kérdező kommentje:

Most megnyitottam egy doksit MS Office-ban és LibreOffice-ban. (Windows 10)

Ugyanaz a dokumentum, de teljesen máshogy jelenik meg.

Egy felsorolásnál példuál Wordben a sorok között van térköz, LibreOffice-ban nincs közöttük semmi.

Vagy csak én vagyok lehetetlen?

2016. ápr. 16. 13:35
 4/9 A kérdező kommentje:

Igen, PDF-fel ez nem probléma.

Március végén beadtam egy dolgozatot PDF-ben, mert eddig mindent abban kértek. Erre jött vissza a válasz, hogy küldjem Wordben.

2016. ápr. 16. 13:36
 5/9 anonim ***** válasza:

A fontos helyekre kuldd pdf-ben, aki pedig akadekoskodik, az ne nezegesse a formazast:)

Google online szovegszerkesztojet is kiprobalhatod, tud doc(x)-be menteni, de nemtudom jobb-e.

2016. ápr. 16. 13:39
 6/9 A kérdező kommentje:

Hát ez marha érdekes :D

Ezt elárulja valaki, hogy miért van különbség a két felsorolás között?

Itt a két kép:

[link]

[link]

Az első LibreOffice, a második az MS Office 2016.

Amikor megpróbáltam LO-ban térközt szerkeszteni a felsorolást kijelölve, akkor a teljes dokumentumra átírta a beállítást. Igaz, csak fél órája töltöttem le, lehet én nem értek hozzá eléggé.

2016. ápr. 16. 13:47
 7/9 A kérdező kommentje:

Illetve ez: [link]

Bal: LO

Jobb: MS O

2016. ápr. 16. 14:03
 8/9 A kérdező kommentje:
Nézegettem picit, nekem tetszik ez az LO, csak ez a szövegmegjelenítés érdekes, amit az utolsó hsz-ben írtam.
2016. ápr. 16. 14:59
 9/9 anonim ***** válasza:
A doc, docx a Microsoft sajat szabvanya. Ha baj van vele, akkor oket kell szidni, ok nem adjak ki masoknak mi hogyan mukodik benne.
2016. ápr. 16. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!