Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mit tennétek ha kapnátok egy...

Mit tennétek ha kapnátok egy olyan szoftvert amit ha rendszeresen lefuttattok a számítógépeteken, akkor egyre növekszik a bankszámlátokon levő pénzösszeg?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 14. 04:31
1 2 3
 11/22 tabaki ***** válasza:
Hát, ha valaki hatalmat adna nekem a bankszámlája fölött, lehet, hogy én sem firtatnám a szeme színét...
2016. ápr. 14. 18:48
 12/22 A kérdező kommentje:
:))
2016. ápr. 14. 18:50
 13/22 anonim ***** válasza:

Először is, természetesen kellenének a programnak a személyes adataid. Szép is lenne, ha úgy kezelné valaki pénzét, hogy nem tudja, ki az illető. A fél ukrán maffia meg az egész ISIS nálad fialtatná a pénzét, aztán jobb esetben a PSZÁF ütne rajtad, rosszabb esetben a TEK.

Másodszor is, kérdező, feltaláltad a lekötött bankbetét fogalmát. Az is növeli a bankszámládon levő pénzösszeget befektetések által. Sőt, igazából a bank a folyószámlákon lévő pénzeket is kamatoztatja, csak persze annak folyamatosan rendelkezésre kell állnia, így alacsonyabb hozam érhető el.

2016. ápr. 15. 08:54
 14/22 A kérdező kommentje:

Rajtam aztán biztos nem ütne se a PSZÁF se a TEK azért mert az ukrán maffia és az ISIS számláin egy szoftver fialtatja a pénzt...

Mégis mi közöm lenne ehhez?

Feltalálni végkép nem találtam fel semmit, csak feltettem itt egy kérdést. Ezt nem igazán nevezhetjük feltalálásnak.

A látraszóló kamat már gyakorlatilag megszűnt, a számlavezetés miatt a bank inkább tárolási díjat számol fel mintsem hogy kamatoztassa, ez már a múlté.

Elvileg persze van, sőt van ahol akár évi 0.5 % is lehet a kamat de én azt ami lemarad a pénz romlás mögött nem igazán nevezném használhatónak.

Még a lekötött összegek is nevetséges kamatozásúak, nemhogy a simán folyószámlán levő összeg...

ja és amit az elején írtál... A programnak kellenének a személyes adataim mert "valaki... A program mióta személyiség? Azért itt még nem tartunk. Az exelnek se kellenek a személyes adataim, mikor a háztartás kiadásait beletáplálom, hogy vezesse, lekérdezővé tegye. grafikonizálja. Ugyanígy annak az algoritmusnak sem kell személyes adat ami a példa szerinti tevékenységet végzi. A számok ugyanazok... A szoftver nem kíváncsi akár a kutyám kajapénzét is ugyanúgy kezeli (anélkül hogy érdekelné pl. a kutyám neve) mint az ISIS pénzét, nem érdekli kinek a pénze, a matematika és a logika mindkét esetben ugyanúgy működik.

Valamit nagyon félreértesz...

2016. ápr. 15. 16:18
 15/22 A kérdező kommentje:
na?
2016. júl. 16. 12:51
 16/22 anonim ***** válasza:

Rossz a megközelítés. A kártyám adatait maximum a banknak vagyok hajlandó kiadni. Ismeretlen szoftvereknek senki nem fogja megadni a bankkártya adatait. Tételezzük fel tisztességes vagy és minden szükséges papírral rendelkezel és tegyük fel hogy meg is bízom benned. Tudsz garanciát vállalni az általad kezelt adatok titokban tartására? Pl ha feltörik a szervered és leemeli valaki a kártyámról a havi fizut megtéríted a teljes összeget? Nagyon sok egyéb kérdés merül itt még fel... feleslegesen.

Sokkal egyszerűbb: van egy virtuális számla amire be lehetne fizetni egy adott bankszámlaszámra vagy paypalra történő fizetésen keresztül. Az ezen lévő összeggel pedig játszhatsz nyugodtan. Nyilván ehhez is szükséges egy szerződés, de sokkal valószínűbb, hogy erre lenne kereslet. Bár ilyen mondjuk van, hiszen erre valók a brókerek....

2016. aug. 1. 17:41
 17/22 anonim ***** válasza:
Ráadásul technikailag is vérzik a dolog, mert ezáltal maximum online fizetéssel tudsz átemelni a saját számládra pénzt. A bankok nem biztosítanak api-t, hogy kívülről indíts tranzakciókat! :D Legvégső esetben a netbankon keresztül lehetne automatizálni, de ott pedig elbukik a dolog, mert sms nélkül nem menne....
2016. aug. 1. 17:43
 18/22 A kérdező kommentje:

több szempontból is hibás az elképzlésed. egyrészt egyáltalán nem muszáj az én szerveremen futnia a kérdéses programnak.

másrészt egyáltalán nem kell zárt forráskódunak lennie. igy nem feltétlenül ismeretlen programról van szó. harmadrészt az án számlámhoz semmi közének nem kell lennie. negyedszer pedig az sms fogadás kezelés végkép a leg egyszerübb mert létezik olyan rendszer amikor az sms a számitógépre érkezik meg igy a kérdéses program képes leolvasni és kezelni. arról nem is beszélve hogy amit irod erre lehet külön bankszámla is, többféleképpen, pl. virtuális számla vagy teljesen más bank számlája, nem feltétlenül az amin az ember a vagyonát vagy bármilyen elkülönitett, nem növekedésre szánt hanem biztosan megmaradó netán elköltendő pénzt tart.

a garancia kérdése se teljesen felesleges kérdés. természetesen egy sok millió forintért eladott szoftverhez járhat mindenféle garancia, ajándékba kapott szoftverhez pedig semmilyen. és a felhasználó eldöntheti, hogy ismeretlen garancia nélküli szoftvernek adja meg az adatait (a saját gépének a feltöréséből eredő károkért megintcsak nem én vagy bárki más a felelős hanem ő, hacsak nem az én szoftverem miatt történt a feltörés) és dönthet ugy is hogy nem a vagyonát tartalmazó számlájára ereszti rá netán nem egy garancia nélküli ingyenes hanem egy garanciás fizetős szoftvert. de ez mind mind a felhasználó felelőssége és egy felhasználó felelőtlenségéért senki se fog neki kártéritést adni.

mondjuk érdekesen fogalmazon, sokkal egyszerübb hogy ha…

és mondasz egy olyan ötletet amit lényegében a kérdés tartalmaz. mert egy virtuális számla is bankszámla nem is értem miért tünteted fel ötletként – egyszerübb ötletként azt amiről maga a kérdés szól…

azt se értem hogy azt irod max a netbankon menne. mégis mi máson menne mint a netbankon???

mi máshoz fér hozzá egy a felhasználó gépén futó program mint a felhasználó netbankjához?

az sms problémáról már irtam hogy nem értem, hogy szerinted miért nem menne hisz az egésznek ez a legegyszerübb része, mert az sms eleve ott van a számitógépen ha akarjuk hogy ott legyen.

2016. aug. 1. 20:10
 19/22 A kérdező kommentje:

ez amit rossz példának felhoztál - s valóban rossz ötlet lenne - olyasmi mintha én kivenném a havi fizetésemet s azzal a zsebemben mennék a piacra. netán az összes megtakaritásommat kp-ben tartva a zsebemben. esetleg a házam eladnám s annak a kp árával.

nyilvánvaló hogy értelmes ember nem tesz ilyesmit. nem értem minek kell ilyen rossz példákat példának felhozzni. van van aki ezt csinálná ha azt mondanák van valami befektetési lehetőség valahol? azonnal rohanna az összes kp-jával a zsebében egy tanácsra?

2016. aug. 1. 20:28
 20/22 anonim ***** válasza:

Nagyon félreértetted az egészet:

"sms a számitógépre érkezik meg igy a kérdéses program képes leolvasni és kezelni"

Nem. Az sms az a telefonra érkezik. Persze technikailag orvosolható, hogy az sms-t gépről olvasni tudd (bár azért annak vannak nehézségei), de megoldható, ellenben itt értelmét is vesztette a két lépcsős hitelesítés, ami igen komoly biztonsági kockázatot jelentene.

"garancia kérdése se teljesen felesleges kérdés"

Nem a program működésére kell garanciát vállalnod, hanem arra, hogy a megadott személyes adatokkal nem fogsz visszaélni. Teljesen mindegy, hogy te nonprofitként működsz, akkor is kell nyilatkoznod az adatok védelméről.

Pontosabb részleteket nem tudok mondani, ennek jobban utána kéne nézni, javaslom kérdezz meg egy jogászt erről, hogy hogyan védheted a segged! :) Csak a kiskapukra akartam felhívni a figyelmed...

"virtuális számla is bankszámla"

Arra céloztam, hogy az igazi számláról fizetnének be erre a számlára. Értsd úgy, mint a paypal esetében. A számládra átutalná valaki az összeget a programnak pedig csak a te számládhoz lenne hozzáférése.

"azt se értem hogy azt irod max a netbankon menne. mégis mi máson menne mint a netbankon"

Lásd előző kérdés. Kb mint a paypal esetében. Az sem "netbank".

Arról nem is beszélve, hogy a te elképzelésedben programnak az összes elérhető bank internetes felületét tudnia kellene kezelni és mindezt naprakészen tartani. API nélkül ugyanis elég ha a felületen egy apró módosítás van és máris bugos az egész. Ez pedig X bank esetében követhetetlen, pláne, hogy a felületükhöz csak akkor férsz hozzá ha van ott számlád, tehát ha naprakészen akarod tartani a programodat, hogy minden felületet kezelni tudjon, akkor kb minden banknál kellene egy számlát nyitnod netbankkal, hogy ismerd őket és követhesd a változásokat. Kivitelezhetetlen...

Tehát még egyszer: amit én mondok sokkal egyszerűbb. Van egy számlaszámod! Arra átutal az ember összeget, amit te rögzítesz, hogy Kis Pista 10.000Ft. Majd befektetsz (vagy a programod, teljesen mindegy) végül lesz belőle 16.000Ft és ezt erről a számláról vissza is lehetne kérni (vagy visszautaltatni).

2016. aug. 3. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!