Gnumericben hogy kell beírni az AVERAGEIF fügvényt hogy a nullákat ne számolja bele?
Synopsis
AVERAGEIF(range,criteria,actual_range)
Arguments
range: cell area
criteria: condition for a cell to be included
actual_range: cell area, defaults to range
Ebből nem tudom meg és sehol nem találok példát rá.
Ha az A oszlopban vannak a számok
=AVERAGEIF(A:A;">0";A:A)
Nem jó megőrülök . Milyen pöcköket meg macskakörmöket kéne vajon közéjük írni hogy jó legyen?
Nem lehetne azt megcsinálni hogy egy cella ne mutassa a nullákat és akkor jó lenne a síma average képlet. ?
De tök jó hogy sehol nem írják le milyen karaktereket kell beadni hogy jó legyen ,az excelé meg nem működik.
Hát ezaz hogy hogy törlöm ki :D Az egy képletnek az összege tehát nem tudom kitörölni ,hanem kéne valami ami nem jeleníti meg a nulla értékeket.
Amúgy miért kell az averageif nél a végén is megadni hogy A:A Mi az hogy aktual range mikor már a range legelőször megadtad A:A ?
Azért kell kétszer megadni a tartományt, mert egyszer megadod mind kritérimtartományt, hogy hol keresse a 0-nál nagyobb számokat, majd ugyanabban a tartományban ezeket a számokat átlagolja.
Nem használom ezt a programot, de Excelben van Replace (csere) parancs, cseréld ki a 0-kat semmire, és jelöld meg, hogy csak akkor cserélje a nullákat, ha az a cella teljes tartalma. Ellenkező esetben pl. a 10-ből lecseréli a nullát semmire és 1 lesz az eredmény.
Köszi hát nekem ez akkor is fucsa hogy miért nem egyértelmű ha én valahol akarom az averageif függvényt használni akkor az önmagában miért nem definiálja a tartományt ,hiszen logikus hogy ott keresem a nullákat ahol el akarom sütni az averageif függvényt . Na mindegy ezt úgysem fogom megérteni.
A lényeg hogy megjavult mert az volt a baj hogy egy régi verzió volt fent és letöltöttem egy újjabbat amiben már benne van az averageif és varázsló is van benne tehát primitíven be tudom írni a dolgokat bár ott is kéri ezt a kritérium tartományt .
Azért az is jó amit mondtál nem árt megjegyeznem köszönöm!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!