Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Gnumericben hogy kell beírni...

Gnumericben hogy kell beírni az AVERAGEIF fügvényt hogy a nullákat ne számolja bele?

Figyelt kérdés

Synopsis

AVERAGEIF(range,criteria,actual_range)

Arguments

range: cell area

criteria: condition for a cell to be included

actual_range: cell area, defaults to range

Ebből nem tudom meg és sehol nem találok példát rá.

2016. ápr. 11. 23:09
 1/7 Kőváry Orsolya ***** válasza:

Ha az A oszlopban vannak a számok

=AVERAGEIF(A:A;">0";A:A)

2016. ápr. 12. 08:52
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem jó megőrülök . Milyen pöcköket meg macskakörmöket kéne vajon közéjük írni hogy jó legyen?

Nem lehetne azt megcsinálni hogy egy cella ne mutassa a nullákat és akkor jó lenne a síma average képlet. ?

De tök jó hogy sehol nem írják le milyen karaktereket kell beadni hogy jó legyen ,az excelé meg nem működik.

2016. ápr. 12. 19:27
 3/7 Kőváry Orsolya ***** válasza:
Hát ha kitörlöd a nullákat, akkor azokat nem fogja beleszámolni. Ha nem találsz jobb megoldást, akkor csak az marad
2016. ápr. 12. 22:02
 4/7 A kérdező kommentje:

Hát ezaz hogy hogy törlöm ki :D Az egy képletnek az összege tehát nem tudom kitörölni ,hanem kéne valami ami nem jeleníti meg a nulla értékeket.

Amúgy miért kell az averageif nél a végén is megadni hogy A:A Mi az hogy aktual range mikor már a range legelőször megadtad A:A ?

2016. ápr. 12. 23:15
 5/7 Kőváry Orsolya ***** válasza:

Azért kell kétszer megadni a tartományt, mert egyszer megadod mind kritérimtartományt, hogy hol keresse a 0-nál nagyobb számokat, majd ugyanabban a tartományban ezeket a számokat átlagolja.

Nem használom ezt a programot, de Excelben van Replace (csere) parancs, cseréld ki a 0-kat semmire, és jelöld meg, hogy csak akkor cserélje a nullákat, ha az a cella teljes tartalma. Ellenkező esetben pl. a 10-ből lecseréli a nullát semmire és 1 lesz az eredmény.

2016. ápr. 13. 19:25
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi hát nekem ez akkor is fucsa hogy miért nem egyértelmű ha én valahol akarom az averageif függvényt használni akkor az önmagában miért nem definiálja a tartományt ,hiszen logikus hogy ott keresem a nullákat ahol el akarom sütni az averageif függvényt . Na mindegy ezt úgysem fogom megérteni.

A lényeg hogy megjavult mert az volt a baj hogy egy régi verzió volt fent és letöltöttem egy újjabbat amiben már benne van az averageif és varázsló is van benne tehát primitíven be tudom írni a dolgokat bár ott is kéri ezt a kritérium tartományt .

Azért az is jó amit mondtál nem árt megjegyeznem köszönöm!

2016. ápr. 14. 23:08
 7/7 Kőváry Orsolya ***** válasza:
Jelen esetben talán valóban értelmetlennek tűnik, de képzeld el a következőt: van egy listád felvételizőkről, ami tartalmazza a nevüket, a születési évüket és a felvételi pontszámukat. Neked az adott évszám előtt, és után születettek átlagpontszáma kell, akkor a kritérium tartomány és az átlagolandó tartomány nem ugyanaz. Az AVERAGEIF függvény ennek a kezelésére van felkészülve, a te eseted abban speciális, hogy a két tartomány ugyanaz.
2016. ápr. 15. 21:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!