Milyen programokat használ egy informatikus? (lent)
i5, 16giga ram, ssd, es jol leszel mernokinfon jopar evig.
Android Studio, virtualis gepek, szimulatorok csomo memoriat esznek, 8 gigahoz mar jelentos turelem kell.
Programokat pedig nem kell elore tanulni, programozas alapjait izlelgetheted ha akarod, vagy tanulj matekot.
#6: lol :D
minek i5 meg 16GB RAM? Hát ez hatalmas :D (mondom ezt úgy, h pl. én is i5-öt használok).
Bármilyen általános célra használható gép megfelel a célra.
[OFF]Szerintem az első éves anyaghoz még egy jobb Pentium IV is elég lenne Linux mellé, ha csak tanulásra használnád :D (Ott mi pl. Linuxot használtunk, gedit szövegszerkesztőben írogattuk a C programokat + terminálban fordtgattunk... gondolhatod, hogy milyen erőmű kellett hozzá :) )[OFF VÉGE]
Annyi, hogy valami ma korszerűnek számító összeállítás elég bőven.
Programok tekintetében: tényleg Linux, az alapvetőbb parancsokat (ls, cd, rm, stb.) érdemes elsajátítani, ismerkedni kicsit a terminállal.
Később ha veszitek esetleg a Java-t Eclipse, NetBeans jöhet majd szóba, mint fejlesztőkörnyezet, de ehelyett tényleg tanulj inkább matekot :D meg én mindenképp ajánlanám az emelt infó érettségit (ott ugye kell programozni, tehát a procedurális programozás utasítáasival: for, while, if, switch, stb. tisztában leszel, jól fog jönni).
#7 #8:
Fölösleges ekkora beruházást csinálnia, ha úgyis lemorzsolódik a többi 50%-al már az első szemeszterben.
Nem bántásként írom, de a felvettek fele kibukik az első vagy legkésőbb a második félévben.
Az egyetemek első és második félévben pont emiatt nem tartanak költséges és drága labor kurzusokat, ha úgyis kibuknak, fölöslegesen szórja ki az egyetem ezekre az emberekre a pénzt.
Én azt tanácsolom, hogy először vegyél valami használt üzleti dell latitudet 30k-ért, és ha túlélted az első 2 félévet, na utána lehet izmosabb konfigokban gondolkodni.
Használt üzleti notebook jó választás, mert:
-Nem kell lopástól tartanod
-matt kijelzőjéről nem türköződik vissza a szobalámpa
-erős alumíniumváza nem sérül hurcolás és ágyas használat közben
-összetört kijelző könnyen, gyorsan és olcsón cserélhető, mert mindig van alkatrész hozzá
-később mindig lehet bele venni erősebb procit
-nem kell szégyenkezni vele a kávézóban és a HÖK irodában.
-nagy előny óra előtt vagy épp a szünetben programozni a hallgatói társalgóban, vagy ZH előtt megnézni a feladatokat
#9: én is kb. erről beszéltem. Az, hogy mit használok, azért írtam le, mert nem szeretném ha rám fognák, hogy az irigység beszél belőlem.
#7: fogalmad sincs, miről beszélek... mégis mi a francnak kell bevásárolni előre az egész képzésre? Szórni a lóvét ezerrel... + az hogy i5 KELL, az még mindig vicces (főleg, ha asztali kiadásról beszélünk). Fejleszteni pedig mindig ráér akkor, mikor VALÓBAN SZÜKSÉGES, már csak az anyagi vonzata miatt is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!