1 GB memóriával, és 2 magos 1.9 GHz-s processzorral menne az Ubuntu? És ha igen, hogy?
Jobban,mint egy windows 7/8
Vannak direkt kevés rendszermemóriára optimalizált Linux disztribúciók.Ezekre keress rá.
Ezt a sima Ubunturól is hallhattad volna, csak az még egy kissé tohonya is -- nem, mintha nekem rossz tapasztalataim lennének vele, csak van elég, aki szapulja. Attól még persze, hogy próbáld ki. És lehetőleg úgy, hogy tényleg telepíted. A live-lemez hasznos arra, hogy belekukkants, de nem lehet igazán megítélni, hogy ténylegesen hogyan működik majd a fixen telepített rendszer.
Én a magam részéről inkább a Linux Mintet preferálom, neked is ajánlom valamelyik könnyed ablakkezelővel, ha nem akarsz közvetlenül Debiant használni.
#8.Arch egyből win után ? :D
Kérdező:Lubuntu-t volt szerencsém használni,valóban egy bughalmaz...
Az Ubuntu-nak kevés a konfig,a Kubuntu-nak szintén.Talán Xubuntu de azzal is volt néha problémám meg Mint-tel is úgy hogy én először rengeteg tanulást és utánaolvasás ajánlok,utána mehet egyből a Debian LXDE-vel vagy icewm-el.
Nem az első Linux, van már tapasztalatom vele, talán több is mint Windows rendszerekkel, és az Arch vonalat is kipróbáltam már, de nem az Arch Linux volt a "szerencsés", hanem a Manjaro. Arch telepítőnek még nem volt alkalmam nekimenni.
Mindenesetre most a Linux Mint XFCE-vel próbálkozom a gépen. Kipróbáltam ide is a Manjaro-t, és a Xubuntut, de a hardverekkel voltak problémák... Xubi alatt a VGA-val, Manjaro alatt VGA + Wi-Fi. A Mint eddig ahhoz képest itt is gyorsnak tűnik, stabilnak is, meg persze előny hogy elég sok csomagot tartalmaz az alaprendszer, úgyhogy talán ez lehet a befutó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!