Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik a legjobb operációs...

Melyik a legjobb operációs rendszer 3d-re, és nagy kiterjesztésű videók vágására?

Figyelt kérdés
windows 64, vagy linux, esetleg más?

2016. márc. 21. 22:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

inkább szoftverfüggő... igazából többnyire hasonló teljesítménnyel fog futni egy-egy program a különböző rendszereken (ha natívan megjelent mindegyikre).

amiben számottevő különbség lehet az a ram használat!

pl én konvertáltam ffmpeg-el egy olyan (debian) gépen ahol grafikus felület sem futott így a rendszer kevesebb ramot (windowshoz képest töredékét) használt és több maradt a programnak.

szóval hülyeség lenne azt mondani, hogy a windows vagy a linux vagy osx a jobb. ha az általad használt program mindegyik platformra megjelent akkor bátran használd azt amelyik kézre áll, mert teljesítményben nem lesz számottevő különbség

2016. márc. 21. 23:25
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. márc. 22. 00:28
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát a Disney/Pixar és a Dreamworks Linuxot használ...bár lehet, hogy nem ez a legjobb választás, csak ők így ítélték meg.
2016. márc. 22. 01:21
 4/7 tabaki ***** válasza:

OFF

NAGY kiterjesztésűről hogy lehet AVIra konvertálni?

;)

ON

2016. márc. 22. 07:28
 5/7 A kérdező kommentje:

Van külön program amely Nagyról Avira konvertál, valami ilyesmi a neve: Nagy to Avi 2.20b

:-D

2016. márc. 22. 17:15
 6/7 anonim ***** válasza:

OFF:

[link]

Így lehet "nagy kiterjesztésről" (6 karakter) avira... :)

ON:

egyébként ami még befolyásolhatja a programok teljesítményét az a hardverek jó kihasználása...

(pl: ha van olyan hardver a gépedben amit csak bizonyos rendszerekkel tudsz 100%-osan kihasználni - mondjuk egy hardveres tömörítőkártya, amihez max win-hez adtak ki drivert - akkor célszerű olyan rendszer használni amit támogat, mert ezáltal jelentős teljesítménynövekedés érhető el) bár a komoly eszközök többnyire mindegyik rendszerrel működnek ( régi cikk, de példának jó: [link] ) ellenben nekem van egy matroxos digitalizáló kártyám ami csak XP-vel és premier pro 2.0-val hajlandó életre kelni! :)

szóval a rendszer választásánál egyéb tényezőket is figyelembe kell venni...

2016. márc. 23. 10:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Tehát ha megvan már a hardver akkor én így döntenék:

1) megnézném milyen rendszerekhez érhető el driver (esetleg keresnék tesztet, hogy az adott driverrel melyik környezetben hatékonyabb)

2) milyen programokat használok és azok melyik rendszerekhez érhetőek el natívan

3) kényelem... :)

2016. márc. 23. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!