Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Svchost. Exe magas cpu használ...

Gulyasarni66 kérdése:

Svchost. Exe magas cpu használat (? )

Figyelt kérdés

Egy ideje már figyelem a CPU-m teljesítményét, és azt veszem észre, hogy indítás után pár perccel felugrik 50%-ra a CPU használat, és ott is marad. Megnéztem mi okozza, és egy svchost a ludas. Megnéztem process explorerrel hogy milyen szolgáltatásokat futtat, és végülis mindegyik oké volt, kivéve a Task Scheduler (feladatütemező.)

Valószínű, hogy ez használja a processzort, hiszen minden szolgáltatást kilőttem ezen kívül ami azt a bizonyos svchostot használta, és semmi. Ezt viszont ki sem lehet kapcsolni. Megnéztem hogy milyen feladatokat is ütemez amik annyit használhatják a procit, de semmi eredményre sem jutottam. Eddig csak az segített, hogy kilövöm a francba a hibás svchostot. Különösebb hatásai nem nagyon voltak, csak annyi, hogy összeomlott a dizájn és visszaváltott a régebbi, NT-s tálcához. Valószínű azért, mert az az svchost a Témák nevű szolgáltatást is futtatja. A kérdésem csak annyi hogy hogyan lehet lekövetni hogy melyik ütemezett szolgáltatás eszi ennyire a cpu-t?

2016. márc. 13. 13:33
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne, pont ugyanez a jelenség. Én már úgy indítom a gépet hogy ezt a folyamatot kilövöm. A férjem szerint ez valamit frissít, vagy frissíteni akar a háttérben.
2016. márc. 13. 13:40
 2/3 A kérdező kommentje:
Lehet hogy igaza van, mivel feladatütemezőben a legutóbbi feladatok között volt a Google Update eg különféle frissítők is, de hiába lőttem ki őket, semmi...
2016. márc. 13. 13:42
 3/3 coopper ***** válasza:

Sziasztok.

Tippként : nézzétek meg a windows updatét (az szokott ilyen furcsaságokat produkálni) : http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__7..

Tesztként kapcsoljátok ki a windows updatét (két helyen kell kikapcsolni : vezérlőpult és services.msc-ben is)

Sok sikert.

üdv.

2016. márc. 13. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!