Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Kifagyhat-e a laptop attól,...

Kifagyhat-e a laptop attól, hogy az operációs rendszer és a videókártya driver nem kompatibilis egymással? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Vásároltam egy laptopot, eredetileg nem volt rajta operációs rendszer. Amikor megvettem a gépet beregisztráltam a magyarországi hivatalos (Acer) honlapra. Itt egy kicsit jobban utána néztem a dolgoknak, és akkor láttam, hogy ez a laptop már nem kompatibilis Windows 7 operációs rendszerrel. Amikor a drivereket kiválasztom, hogy milyen operációs rendszerhez szeretném letölteni, akkor csak a Windows 8.1 és Windows 10 rendszert engedi választani. Azonban én szerettem volna a 7-es Windows-t használni. Ebből van is egy eredeti (Home) verzióm. Feltelepítettem, aztán a drivereket és a videó kártya driver feltelepítése után elkezdődött a következő hibajelenség: A gép kifagy, de annyira, hogy az kurzor meg sem mozdul, csak a gép főkapcsolójával tudom a gépet kikapcsolni. Lehet-e ez a hiba attól, hogy a driver és az operációs rendszer nem kompatibilis egymással? Esetleg más ötlete valakinek? Windows 8.1 és Windows 10 operációs rendszer használata mellett ez a hiba nem jelentkezik.
2016. febr. 28. 11:37
 1/2 anonim ***** válasza:
Nemcsak lehet, de tenmagad fogalmaztad meg, hogy tűpontosan ez a helyzet.
2016. febr. 28. 11:51
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem kompatibilis videó kártya driver nem fog működni, az új gépek nem támogatják a win 7-et már, bármennyire is szereted. Szokj meg vagy telepíts egy windows testreszabót, amivel win 7-szerűre formálod a win 8.1-et vagy 10-et :D nem lesz 100%ig ugyan olyan, de nem rossz. A win 10 még picit hasonlít is csak a gépház a gond, de win 8.1re van menü átalakító program. Illetve még egy lehetőség van, ami laptopba nehéz, de van rá lehetőség, h cseréld a laptopban a videókártyát és akkor működhet (hacsak nem garanciás)
2016. febr. 28. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!