ZENE GURUK! Milyen programmal tudom megcsinálni hog a VST plugonokat real-time tudjam használni?
Nem stúdiófelvételt akarok, hanem pl. a superior drummert midivel valosidoben vezerelne, az enekre meg efektet tenni ELOBEN, nem felvetel utan. Annyi mindent probaltam mar mindegyik studiozasra valo.
Elony lenne ha os x 10.5.8-on is menne, de ha csak windossra van ilyen azt is jo.
Elore is nagyon koszonom a segitseget!
A latency alapvetően nem a hangkártyán múlik, hanem az audio driver-en.
ASIO
Ezt így nem tudom pontosan megmondani, hogy mennyiért tudsz.
Én egy Focusrite Scarlett 2i2-t használok, és ha nincs teleeffektelve és leterhelve a rendszerem, akkor akár 10-20 milliszek.-ra is le lehet vinni recsegés nélkül. Persze ha több az effekt, akkor érdemes kicsit visszaállítani 100-200 milliszek. környékére (30-40 csatorna teleeffektelve).
És nem! Nem csak a drivered a fontos. Ha egy szar alaplapi hangkártyát használsz bemenetnek akár ASIO-val, akár nélküle, biztos, hogy nem fogsz olyan latency-t kapni recsegés nélkül, mint egy komolyabb hangkártyával.
És amúgy igen. Élőben tudsz vele effektelni, akár koncert közben is tudod állítani, mert sziklaszilárd a rendszere. FL Studio-val ilyet pl nem fogsz (persze megoldható, de közel sem olyan jól).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!