Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux alatt hogyan lehet...

Linux alatt hogyan lehet kicserélni a gnu-t?

Figyelt kérdés
Keresgéltem videók között, de nem nagyon találtam rá megoldást.
2016. jan. 26. 16:01
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
8-as ez nem teljesen így van... Nem csak a háttér válaszható. ha te így látod, akkor nem használtál még windowst. ELlenben a linux ubuntuval. Ott valóban lecserélhető a teljes grafikus felület, de az alap grafikus felület szinte semmilyen egyéni beállítást nem engedélyez. Windowsban a tálcát oda húzogatom ahova akarom az ablakoknak nem csak a színeit hanem a kinézeteit is változtathatom.. Nincs szükség külön program installálásra ahhoz, hogyha esetleg valaki az animációkat ki akarja kapcsolni, start menüt is kedvemre módosítgathatom és nem kell semmilyen hókuszpók hozzá amíg linux valóban rengeteg szempontból előnyösebb, mint a windows, de a testreszabhatóság szempontjából minden operációsrendszerhez képest hátrányban van a linux ubuntu. Ha az alap felállást nézzük és nem installálgatunk semmit.
2016. jan. 27. 18:05
 12/17 anonim ***** válasza:

Ilyen szempontól az Ubuntu a legrosszabb választás. Ugyan az Ubuntut is át lehet konfigurálni ha értesz hozzá de nem erre való. Régen a GNOME2 idejében megtehetted, feldobtál rá mondjuk egy compiz-t és az eszedet is eldobtad tőle. Úgy konfiguráltad ahogy akartad, nézd meg pl. ezt a videót:

https://www.youtube.com/watch?v=4QokOwvPxrE

Manapság ha az Unity felület nem tetszik akkor nem az Ubuntu való neked, mert hatalmas szívás átkonfigurálni, de a Windowst egyszerűen össze se lehet hasonlítani a Linux testre-szabhatóságával. Vannak Ubuntu forkok más felülettel, vagy olyan disztrók amik arra lettek kitalálva hogy tényleg te szabd meg hogy hogyan is nézzen ki az operációs rendszered. A döntés mindig a tiéd, ez a jó a Linuxban.

2016. jan. 27. 18:32
 13/17 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok de van 1-2 parancs meg egy két apróság ami a linux ubuntuban megszokott és sűrűn kell vele szembesülnöm és elég kényelmetlen azt megszokni. Ezért kötöm annyira az ebet a karóhoz, hogy linuxból nekem az ubuntu kell.
2016. jan. 27. 18:54
 14/17 Alain Delon ***** válasza:
Nem biztos, hogy annyira kéne kötnöd a karót az Ubuntuhoz. Ismerősök, akik korábban használták, mára egyenesen utálják. De ha igazán testre szabhatót akarsz, valamilyen KDE-vel szereltet ajánlok. Én a az openSUSE-t használom már nem is tudom mióta (11.1-óta) KDE-vel. Mondjuk most a Plasma 5-tel egy kicsit más irányt vett a KDE, de még így is nagyon jónak mondható.
2016. jan. 28. 12:29
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem hittérítés miatt, csak kíváncsiság: mi az "egy két apróság ami a linux ubuntuban megszokott és sűrűn kell vele szembesülnöm" ? Esetleg próbáltad más rendszeren, és ott nem volt, nem működött?
2016. jan. 28. 13:57
 16/17 A kérdező kommentje:
Igen néhány telepítő parancsa illetve 1-2 program van amivel úgy kell megküzdeni, hogy rávarázsoljam a gépre amíg az ubuntun simán megy.
2016. jan. 28. 14:12
 17/17 anonim ***** válasza:

:) Ok, ez világos, épp azt kérdezem, hogy mik azok, hátha tudunk segíteni.

Gondolom, nem egy sima apt-get install bakfitty

2016. jan. 28. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!