Linux alatt hogyan lehet kicserélni a gnu-t?
Figyelt kérdés
Keresgéltem videók között, de nem nagyon találtam rá megoldást.2016. jan. 26. 16:01
1/17 anonim válasza:
Milyen GNU-t akarsz kicserélni?
2/17 A kérdező kommentje:
gui* bocsi nem gnu gui :D gui helyett valamiért mindig gnu-t írok meg mondok :D
2016. jan. 26. 17:32
3/17 anonim válasza:
Alapban uninstallálni kell a jelenlegit és feltenni (installálni) azt amit szeretnél.
GNOME uninstall, KDE install.
4/17 anonim válasza:
Kiindulási kérdés: milyen disztród van?
5/17 A kérdező kommentje:
Ubuntu 15.10
2016. jan. 26. 17:56
6/17 anonim válasza:
Telepítesz egy másik asztali környezetet és elvileg a bejelentkező képernyőn ki lehet majd választani.
GNOME:
sudo apt-get install ubuntu-gnome-desktop
KDE:
sudo apt-get install kubuntu-desktop
LXDE:
sudo apt-get install lubuntu-desktop
XFCE:
sudo apt-get install xubuntu-desktop
Vagy amit akarsz... De akkor inkább telepíts olyan distrot amiben az van alapból. Ha pedig valami nagyon egyedit akarsz akkor mindig ott van az Arch Linux.
7/17 A kérdező kommentje:
Hát amiket felsoroltál szinte mindet használtam már azonban az Arch linuxot egyáltalán nem ismerem. Ott minden teljesen testreszabható mint a windowsban vagy nekem kll egy asztali környezetet "teremteni" vagy mire gondoltál a teljesen egyedi alatt?
2016. jan. 26. 18:28
8/17 anonim válasza:
Mi az hogy a "windowsban minden testreszabható"? :D Mit viccelődsz ilyesmivel, még valaki elhiszi. Van egyetlen egy grafikus felület, amiben átállíthatod az alapszínt a hátteret meg pár dolgot, és kész. Sem másikat nem tehetsz rá, sem leszedni nem tudod, két dolog közül választhatsz: használod vagy nem. :) Milyen egy testreszabhatóság ez már?
9/17 anonim válasza:
Arch linux = a cucc amiben minden egyes kis sz*rt be lehet állítani és fájdalmasan hosszú idő ha igényesen akarod telepíteni.
10/17 anonim válasza:
#9: :D Ok, azért ez nem teljesen igaz, év vagy 5 éve Arch-ot használok, de amikor telepítettem ha jól emlékszem semmivel sem volt több idő mint egy debian-ra épülő desktop. Apt meg aptitude helyett azt írod hogy pacman, meg itt már van végre systemd, nem kell a nyamvadt initscript-ekkel vacakolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!