Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux alatt hogyan lehet...

Linux alatt hogyan lehet kicserélni a gnu-t?

Figyelt kérdés
Keresgéltem videók között, de nem nagyon találtam rá megoldást.
2016. jan. 26. 16:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
52%
Milyen GNU-t akarsz kicserélni?
2016. jan. 26. 16:18
 2/17 A kérdező kommentje:
gui* bocsi nem gnu gui :D gui helyett valamiért mindig gnu-t írok meg mondok :D
2016. jan. 26. 17:32
 3/17 anonim ***** válasza:
0%

Alapban uninstallálni kell a jelenlegit és feltenni (installálni) azt amit szeretnél.

GNOME uninstall, KDE install.

2016. jan. 26. 17:40
 4/17 anonim ***** válasza:
Kiindulási kérdés: milyen disztród van?
2016. jan. 26. 17:53
 5/17 A kérdező kommentje:
Ubuntu 15.10
2016. jan. 26. 17:56
 6/17 anonim ***** válasza:

Telepítesz egy másik asztali környezetet és elvileg a bejelentkező képernyőn ki lehet majd választani.

GNOME:

sudo apt-get install ubuntu-gnome-desktop

KDE:

sudo apt-get install kubuntu-desktop

LXDE:

sudo apt-get install lubuntu-desktop

XFCE:

sudo apt-get install xubuntu-desktop

Vagy amit akarsz... De akkor inkább telepíts olyan distrot amiben az van alapból. Ha pedig valami nagyon egyedit akarsz akkor mindig ott van az Arch Linux.

2016. jan. 26. 18:19
 7/17 A kérdező kommentje:
Hát amiket felsoroltál szinte mindet használtam már azonban az Arch linuxot egyáltalán nem ismerem. Ott minden teljesen testreszabható mint a windowsban vagy nekem kll egy asztali környezetet "teremteni" vagy mire gondoltál a teljesen egyedi alatt?
2016. jan. 26. 18:28
 8/17 anonim ***** válasza:
Mi az hogy a "windowsban minden testreszabható"? :D Mit viccelődsz ilyesmivel, még valaki elhiszi. Van egyetlen egy grafikus felület, amiben átállíthatod az alapszínt a hátteret meg pár dolgot, és kész. Sem másikat nem tehetsz rá, sem leszedni nem tudod, két dolog közül választhatsz: használod vagy nem. :) Milyen egy testreszabhatóság ez már?
2016. jan. 26. 21:02
 9/17 anonim ***** válasza:
Arch linux = a cucc amiben minden egyes kis sz*rt be lehet állítani és fájdalmasan hosszú idő ha igényesen akarod telepíteni.
2016. jan. 26. 21:08
 10/17 anonim ***** válasza:
#9: :D Ok, azért ez nem teljesen igaz, év vagy 5 éve Arch-ot használok, de amikor telepítettem ha jól emlékszem semmivel sem volt több idő mint egy debian-ra épülő desktop. Apt meg aptitude helyett azt írod hogy pacman, meg itt már van végre systemd, nem kell a nyamvadt initscript-ekkel vacakolni.
2016. jan. 26. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!