Miért erőlteti a Microsoft annyira a Windows 10-re való frissítést?
Jelenleg Win8.1-em van. Nem mondom, utálom mint a szart, az XP-t ezerszer jobban szerettem, na de ez mellékes. Szinte minden nap felugrik egy ablak, hogy most frissítsek, vagy állítsam be a frissítés ütemezését. Tény, hogy a 10-es már csak jobb lehet a 8-asnál, (valóban et is hallom), de a Microsoft nem a jótékonykodásáról híres (legfeljebb ha le tudják vonni a adóból).
Mi itt a buktató, az "apróbetűs rész", amiről nem tudok?
Telepítéskor szemfülesnek kell lenni és kikapcsolgatni a viszonylag sokfelé bontott beállításokat, és paranoiától meg mégicsak használni kívánt dolgoktól függően tiltani/engedélyezni, esetleg a beállításokban később ellenőrizni, hogy minden úgy van-e, ahogy szereted. Nem vészes, nincs eldugva, be lehet állítani előre telepített gépen is pillanatok alatt. Az appstore (egyáltalán ez a neve?) nem ér annyit, hogy bejelentkezz miatta, de ha mégis ki akarod próbálni, csinálhatsz egy olyan usert, aki csak arra van, hogy teszegessen fel ilyen telefonalkalmazásokat desktopra, és csodálkozzon, hogy nem jók semmire, google dolgok rendesen ki vannak rekesztve...
Igazi buktató nincs, tényleg a szegmentáció csökkentése a legnagyobb jó, amit remélnek tőle, és így sokkal szorosabban együtt lehet működni a vassal. Brutálisan stabil és kellemes egyébként, nyilván meg kell szokni az n+1-edik elrendezést, de utána nem adnád semmiért. Évekig linuxmintet használtam, és onnan hozott vissza.
A 8-ason lévő programokat újra kell telepítenem, vagy beállításokkal megmarad minden?
Akkor is ugyanolyan stabil, ha csak "frissítek", vagy sokat számít az újratelepítés?
Miért? Marketing okokból! Hogy minél több Windows platform fusson, hogy piacvezető legyen. Ebben benne van az is, hogy sok uj adatot szerezzen a felhasználókról, még a kalózpéldányokat is frissiti (persze azok kalozok maradnak), de feltérképezi őket is.Két tábor van, akik dicsérik és akik szidják. Ez utóbbiak közül sokan már perre akarnak menni.
Azért meggondolandó, mert egy barárom W7-et frissitett és még a saját gyártásu programok (Windows Média Player, Movie Maker) se ment át neki. De a net teli van panaszokkal. Nekem is felbukkan minden nap a felkérés, hogy frissitsek. De minek? 2020-ig minden támogatást megkap, majd utána veszek originaltan. Sokkal több funkcija ugy sincs, azért meg nem érdemes, hogy azzal dicsekedjek, nekem w10 van.
Rajtad mulik, hogy bedőlsz-e az erőltetésnek.
(ahogy előttem már leírták) Pénz, pénz és pénz.
Nekem már volt W7, W8.1 és most 10. Utóbbi kettő a kinézete miatt tetszett jobban, semmi másért. ..
Engem aztán baromira nem izgat, hogy a legújabb legyen, sőt! Az XP-t sokkal jobban szerettem a 8-asnál, és állítólag a 7-es is nagyon jó, csak a Vista és ez a 8-as egy gányó. A 10-esről meg tudja a rák. Az a bajom a 8-assal, hogy halálra idegesít a start menüje, és a csempéjét is legszívesebben leverném. Jó, sikerült helyette klasszikusat feltenni, de egy örökkévalóság, mire felugrik.
A tízes telepítésekor hogyan tudom minél jobban kipucolni ezeket a "kémkedő" dolgokat? Van erről valami jó magyar nyelvű videó a youtubeon, vagy valahol
Köszi. Ment a zöld pacsi mindenkinek! :)
Köszi az eddigi válaszokat. És nincs valami olyan trükk, hogy csak határozott ideig használható, utána fizetni kell érte?
Hallottam olyasmit is, hogy ezeken már csak jogtiszta programok futnak, nem lehet crack-fájllal módosítani, de ez szerintem hülyeség. Mi az igazság ezen téren?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!