A HD videók miért szaggatnak?
A kérdésem,hogy van nekem egy erős gépem (HP Pavilion 15-p001sh), amin valamiért szaggatnak a full hd videók.
Az előző laptopom gyengébb volt és azon rendesen ment minden,ezen pedig valamiért szaggat.
Windows 4 64bit van rajta és MPHC lejátszót használtam mindig kódekkek nélkül évekig mindent játszott hibátlanul a Blu-raytól kezdve,de ezen a gépen,amit videó camerával készítek full hd videókat a hang ki-ki maradozik. Felraktam a VLC playert,amit soha nem használtam eddig,az a hangot lejátsza jól,de a kép szaggat.
A drivereket frissítettem,most lett 2 hónapja újra rakva a gépem,szóval nem tudom,hogy hol keressem a hibát....?
A gépem elég erős azzal nincs gond,szoftveres hibára gondolok,de nem tudom,hogy mi hiányzik esetleg,mi okozza a bajt......?
A Win media player classic-al próbáltad ?
Szerintem csak a lejátszó a ludas.
Vagy csak nagyon poros a gép belül. Ez is okozhatja.
Néztem Tom's Hardware-n, Prohardveren, mindkettő ugyanazokat a válaszokat tartalmazta.
- Hardver nem elég erős hozzá
- Használj másik lejátszót
- Videó-kártya nem elég erős hozzá
Ha így segíteni nem is tudok, de talán szűkíthető a probléma. Továbbá: míg single-channel 4GB memória volt a notebookomba, addig nem tudtam nézni 1080p-nél magasabb felbontású mozgóképet, miután vettem bele, s így lett dual-channel 8GB, azután már az 1440p is megy, ráadásul még böngészőben is. Azt nem tudom, hogy videó-lejátszásra a gép az integrált grafikát használja (mint asztalra), vagy a GPU-t? Mert számomra a logikus az integrált vezérlő használata lenne, mivel a memória-bővítés után már nem 64, hanem 128 biten tud kommunikálni a CPU-val, így fluidabb.
Ezt találtam, van, akinek működött.
https://www.youtube.com/watch?v=c3e12UEMZMY
Akinek nem, annak az oldotta meg a problémát, hogy a hardveres dekódolást DirectX vezéreltre állította.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!