Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A HD videók miért szaggatnak?

A HD videók miért szaggatnak?

Figyelt kérdés

A kérdésem,hogy van nekem egy erős gépem (HP Pavilion 15-p001sh), amin valamiért szaggatnak a full hd videók.

Az előző laptopom gyengébb volt és azon rendesen ment minden,ezen pedig valamiért szaggat.

Windows 4 64bit van rajta és MPHC lejátszót használtam mindig kódekkek nélkül évekig mindent játszott hibátlanul a Blu-raytól kezdve,de ezen a gépen,amit videó camerával készítek full hd videókat a hang ki-ki maradozik. Felraktam a VLC playert,amit soha nem használtam eddig,az a hangot lejátsza jól,de a kép szaggat.

A drivereket frissítettem,most lett 2 hónapja újra rakva a gépem,szóval nem tudom,hogy hol keressem a hibát....?

A gépem elég erős azzal nincs gond,szoftveres hibára gondolok,de nem tudom,hogy mi hiányzik esetleg,mi okozza a bajt......?

2016. jan. 18. 02:52
 1/6 anonim ***** válasza:
A Windows 4-el lesz a problema!
2016. jan. 18. 04:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Elnézést elírtam windows 7 akart lenni,kösz az észrevételt,de építőbb jelegű választ vártam volna.....
2016. jan. 18. 04:50
 3/6 anonim ***** válasza:

A Win media player classic-al próbáltad ?

Szerintem csak a lejátszó a ludas.

Vagy csak nagyon poros a gép belül. Ez is okozhatja.

2016. jan. 18. 05:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Néztem Tom's Hardware-n, Prohardveren, mindkettő ugyanazokat a válaszokat tartalmazta.

- Hardver nem elég erős hozzá

- Használj másik lejátszót

- Videó-kártya nem elég erős hozzá

Ha így segíteni nem is tudok, de talán szűkíthető a probléma. Továbbá: míg single-channel 4GB memória volt a notebookomba, addig nem tudtam nézni 1080p-nél magasabb felbontású mozgóképet, miután vettem bele, s így lett dual-channel 8GB, azután már az 1440p is megy, ráadásul még böngészőben is. Azt nem tudom, hogy videó-lejátszásra a gép az integrált grafikát használja (mint asztalra), vagy a GPU-t? Mert számomra a logikus az integrált vezérlő használata lenne, mivel a memória-bővítés után már nem 64, hanem 128 biten tud kommunikálni a CPU-val, így fluidabb.

2016. jan. 18. 06:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Ezt találtam, van, akinek működött.

https://www.youtube.com/watch?v=c3e12UEMZMY

Akinek nem, annak az oldotta meg a problémát, hogy a hardveres dekódolást DirectX vezéreltre állította.

2016. jan. 18. 06:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Közben rájöttem,hogy az mp4 kódolású fájloknál marad ki a hang.illetve akadozik vele,de régen soha nem volt gond velük.....
2016. jan. 19. 04:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!