Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » SSD formázása illetve új op....

Alex.and.3r kérdése:

SSD formázása illetve új op. Rendszer feltelepítése?!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni abban hogy kb. egy hónapja vettem egy SSDt (Samsung 850 EVO) mivel megtetszett h gyors és persze h halk is, a baj ott volt h kvára de rosszul csináltam a telepítést. Apám DELL laptopját amin Win7 ultimate van, leklónóztam és ez van most jelenleg használva, de ugye a klónozással 60 Gb-nyi mappa és minden más is jött amire nekem nincs szükségem mivel asztali pcm van és amúúúgy is fölöslegesek ezek a fileok és ezeket egy újratelepítéssel vagy valahogy szeretném eltüntetni ha lehetséges. Maga a win7 fut bár mivel klónoztam igy egyfolytában feldobálja h szoftver hamisítás áldozata lettem :D na meg a gyári háttereket pár perc után lecseréli fekete háttérre. Tanácstalan vagyok mert ahogy itt olvasgattam a komikat látom h sokan benne vannak mindenféle állítgatásban és tudják mit kell csinálni, hát én sajnos nem, légyszíves segítsetek nekem :)

Előre is köszönöm a válaszokat.

2016. jan. 17. 04:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint egyszerűbben jársz, ha teljesen leformázod az SSD-t, majd újratelepíted. Egy teljesen másik hardverrel rendelkező eszköz operációs rendszerét klónoztad le. A probléma az, hogy a notebooknak és nem a te számítógépednek az illesztőprogramjai vannak ilyen esetben rajta a számítógépeden. Holott mindkét eszköznek más-más a hardverkiépítése. Remélem ha klónoztad is, legalább az ő illesztőprogramjait letörölted és feltelepítetted a számítógép alaplapi driver-eit: chipset, videó-kártya, stb. Máskülönben hogyan is kommunikálnának a hardverek egymással megfelelően? A Dell illesztőkkel? Nem hinném.

Ha kell, adok Ncore meghívót, onnan tölts le egy Windows 7-et, aztán majd aktiválod KMspico-val, vagy Loader-el.

Lényeg: másik hardverrel rendelkező gép rendszermeghajtóját butaság volt klónozni egy szintén másik hardverrel rendelkező eszközre. Végezz el egy teljes újratelepítést. SSD-n se perc alatt megvan.

2016. jan. 17. 05:13
 2/12 P.O.C. ***** válasza:
Dióhéjban: kell szerezni egy Windows telepítőt bebootolni róla és leformázni az ssd -t.
2016. jan. 17. 05:17
 3/12 A kérdező kommentje:
hát kaptam telepítőt de nem hagyja h újra telepítsem azt irja ki h a lemezen nincs elég hely (500gb os a vigyó :D) illetve formázni sem tudom mert kiirja ha a kötet nem formázható...
2016. jan. 17. 21:41
 4/12 P.O.C. ***** válasza:
Most akkor vinyó vagy ssd? Remélem beboot -oltál róla és nem Windows alól indítottad el a telepítőt.
2016. jan. 18. 03:31
 5/12 A kérdező kommentje:
először windows alól indítottam, de kivettem az ssdt a gépből és rácsatlakoztattam egy másik gépre, amin letudtam formázni csak mikor a felcsatlakoztatott gépnél akartam rátenni az új rendszert nem érzékelte az ssdt amikor a telepítő rákérdez h melyik partícióra akarom telepíteni, ezután betettem abba a gépbe ami alapból installáltam és az UEFIben ami ugye mondható biosnak, pedig átállítottam h a boot az első indítást a cd olvasóról inditsa és betettem a lemezt, majd hallom h pörgeti a lemezt és kiírja h a bootmrg nem tallálható, pedig megnéztem egy másik gépen a mappát és benne van. ötlet?
2016. jan. 18. 16:26
 6/12 P.O.C. ***** válasza:

Nem értem mire jó ez?

"Ebbe a gépbe beszerelem, abból kiveszem, de itt telepítem, mert ott nincs kedvem, mert 3 bolygó is együtt áll most, stb."

Egyszerűen normálisan kéne csinálni, és azon a gépen telepíteni és particionálni, amelyiken az ténylegesen használva lesz.

Ha így teszel minden oké lesz.

Boot -olj be Windows telepítőlemezről, töröld az SSD partícióját, hozd létre megint, és már mehet is felfele rá a Windows.

2016. jan. 18. 16:44
 7/12 A kérdező kommentje:
hát jó h te tudod de én sajnos nem :/ emiatt is irtam ide h segítséget kérjek, a gép amibe installáltam már alapból úgy került bele az ssd h itt a laptopon elszürtam a dolgokat, de most szeretném jól csinálni, jelenleg az ssd abban a gépben van amibe szántam de amikor átállítottam az uefiben azt h honnan bootoljon, kiírta h "hiányzó BOOTMGR újraindítás ctrl+alt+del" és itt megállt a tudományom
2016. jan. 18. 16:57
 8/12 P.O.C. ***** válasza:

Mert nem a telepítő lemezről kezdett el boot -olni, hanem az SSD -ről, amin nincs használható rendszer.

Beállítottad a BIOS/UEFI -ben hogy telepítőlemezről bootoljon elsőnek? Boot -olható egyáltalán az a lemez? Mert olyan is van, hogy hozzáértés hiányában rosszul írják ki a telepítőlemezt és az nem lesz boot -olható.

2016. jan. 18. 17:48
 9/12 A kérdező kommentje:
hát lehetséges h nem lett jól kiírva de amúgy beállítottam a biosban h elsődlegesen a cdről olvasson, de utánna kiírja amit fent írtam, szted rossz a telepítő? amúgy a telepítődvdn majdnem tele van írva, és sztem jól van kiírva a bootmgr fájl is fentvan a lemezen de mégsem érzékeli, egyszerűen nem értem h mi a gond, ha külön futattam a laptopon a telepítőt miközben felcsatlakoztattam az ssdt a laptopra akkor nem engedte h az ssdre vagy az ssdn particionált 100mbon sem tudtam elindítani a telepítést :/
2016. jan. 18. 18:09
 10/12 P.O.C. ***** válasza:

Akkor nincs jól kiírva. Nem a rajta lévő fájlok az érdekesek, mert hiába van minden a helyén ha hiányzik a DVD "boot szektora".

Próbálj kölcsönkérni egy olyat ami biztos boot -olható.

Egyébként a jelenlegi telepítőből is boot-olható lemezt csinálhatsz, csak sajna újra ki kell írni.

Itt van a leírás hozzá: [link]

2016. jan. 18. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!