Hogy használaton kívüli programok vannak a gépen, mennyire zavar be pl. a letöltési sebességbe?
Csak a Skype-ot mertem leszedni. Akkor békében hagyom, mert úgy látom nem nagy helyet foglalnak.
Az utolsó használat dátumára nem adhatok, mert pl a Windows Media Playernél 2010-et ír, holott minden nap használom.
Köszönöm szépen, megnyugtattál a szakembert, meg a famíliámat illetően is.
A letöltési sebességbe konkrétan kevés zavar be. Nyilván csak az amelyik végletesen terheli a gépet vagy komolyabb hálózati forgalmat generál a háttérben.
A nem használt gépre telepített programok:
1. Foglalják a tárhelyet.
2. Ha valamilyen funkcióval bírnak indításkor, akkor növelik a bootolási időt, mert minden indításkor lefuttatja a rendszer.
3. Sok program szolgáltatásokat is telepít, amik mindig futnak attól teljesen függetlenül hogy az adott programot amihez tartozik használod-e vagy sem. Ez fogyasztja a memóriát és fokozhatja a processzor használatot (pl. quickstart megoldások, automatikus frissítés szolgáltatások)
4. A háttérben futó telepített folyamatok hálózati forgalmat is produkálhatnak és a biztonságot is alááshatják.
Ez az utolsó használat nem is arra vonatkozhat, amire én, laikus gondoltam:(
Ezeket törölhetném, ugye?
Motorola SM56 Data fax Modem
apple Mobile Device Support
Media Player Codec Pack ?
A kodec pack-ot feltétlenül, az apple is mehet a levesbe.
A modem az illesztőprogram, azt ne töröld, bár valószínűleg az életben nem fogod használni a beépített modemet.
Microsoft NET Framework a sok frissítésse?
Az iTunes-re nekem nincs szükségem, ahogy utánaolvastam.
Régi elavult update fájlokat is törölheted, esetleg a rendszer-visszaállítási pontokat is. Futtasd a lemezkarbantartót, ezekkel mind helyet szabadíthatsz fel.
Nagytakarítás után nem árt egy töredezettség-mentesítés
A töredezettségmentesítést gyakrabban csinálom, mint szükséges lenne. A frissítésekről meg azt olvastam, hogy egymásra épülnek, ezért nem mertem.
Nagyon megköszönöm a szívességedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!