Szkennelt PDF oldalak kiegyenlítése egyszerre? Van erre megoldás?
Beszkenneltem egy kb. 120 oldalnyi, összefűzött dokumentumot, hogy megőrizzem a gépen. Igen ám, de akármennyire is próbálkozom, nem sikerül az oldalakat szkenneléskor egyformán egyenesre állítani, van köztük sok, ami össze-vissza áll 25-40°-ban elfordulva. Így nagyon igénytelenül néz ki.
Van valami módszer vagy program, amivel egyszerre tudnám őket elfordítani/kiegyenesíteni, hogy a szöveg egyenesen álljon? Persze, GIMP-ben meg tudom szerkeszteni őket egyenként, oldalanként, de 120 oldal baromi sok, hogy egyesével időm legyen "finomhangolni" őket.
Hát pedig ilyen program nincs.
Próbáld meg újra beszkennelni az oldalakat.
Azt nem is nagyon értem, hogy ekkora kilengések hogy jöhettek létre. Még 3-5 % oké, na de 25-40?
Az lenne a legjobb talán, hogy ocr-ezve szkennelnéd be a tartalmat, az lehetőséget adna a szöveg formázására is, ráadásul garantáltan egyenesek lennének a sorok.
Köszi a választ.
A 25-40%, bevallom, hasraütés-szerű szám volt. Bár azért tényleg van egy-két oldal, ami nagyon csúnyán el volt fordulva.
Idő közben megtaláltam, amit kerestem. Straighten/Deskew PDF pages. Adobe Acrobat, illetve valamennyi ingyenes, vagy próbaverziós PDF szerkesztő képes rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!