Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen Linuxot ajánlanátok...

Milyen Linuxot ajánlanátok gyengébb gépekre?

Figyelt kérdés

Pl 1giga ram, 128-as videókártya. A kereskedés által telepített Ubuntut nem bírja (Win7 meg megy rajta...), vajon lehet 64bitest tettek rá?

Milyen Linux van, amit elbírna?

2016. jan. 11. 15:07
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Ha lehet, inkább az Xubuntut próbáld meg.
2016. jan. 14. 17:50
 12/28 anonim ***** válasza:

Ez mind lightweight , válogass kedvedre:

Kezdőknek: Mint Xfce , Midori

Haladóknak: Debian Lxde , Arch Lxde , Slackware, Midori , uzbl

Profiknak: Gentoo , Lfs, Uzbl

2016. jan. 14. 18:08
 13/28 anonim ***** válasza:

Az LFS nem disztró, "csak" egy recept egy csináld-magad disztróhoz.

De amúgy jó felsorolás. :)

2016. jan. 15. 11:54
 14/28 anonim ***** válasza:
Akkor fogalmazunk még pontosabban egy könyv ami leírja , hogy lehet saját disztrót készíteni :)
2016. jan. 15. 14:18
 15/28 Tom Benko ***** válasza:
@13: Nem, nem azt írja le. Azt írja le, hogyan lehet forrásból Linuxot telepíteni. Ilyeténképpen disztró.
2016. jan. 17. 00:25
 16/28 A kérdező kommentje:

Mint Xfce lett. Stabil és gyors, viszont bekapcsolásnál olyan "fura". 2-3x ki-be kapcsol a monitor, nem írja ki a szokásos betöltő képernyőt csak a semmiből előjön a háttér. Ez így normális?

Még egy dolog: próbáltam a felfüggesztéssel, hogy ne kapcsoljam ki teljesen arra a 2-3 órára. Nos egy fél óráig tartott mire bekapcsoltam, egyszerűen nem bírt bekapcsolni, egy minimális zúgás volt, de se fények, se semmi. Beadtam a konnektorból kihúzós trükköt, de az se hatott. Végül, amikor már elvettem az áramot vagy 10 másodpercre és aztán visszadugtam, akkor működött.

2016. jan. 21. 16:39
 17/28 anonim ***** válasza:
0%

Lubuntu lett volna talán a jó választás, de az a jó, amit te is annak találsz.

A linux minden esetben linux.

2016. jan. 21. 16:49
 18/28 anonim ***** válasza:
50%

"Nem, nem azt írja le. Azt írja le, hogyan lehet forrásból Linuxot telepíteni. Ilyeténképpen disztró."

Ne hintsd a hülyeséget. Jót mondott.

Az LFS soha nem volt "disztró".

Az LFS annyit jelent: Linux From Scratch.

Azaz, kb. linux a semmiből.

Egy leírás, amely elmagyarázza, ohgyan hozhat létre valaki forrásból egy linuxot, a saját igényei szerint.

2016. jan. 21. 16:52
 19/28 A kérdező kommentje:
Lehet teszek rá egy másikat, mert most az van, hogy elszokott tűnni az egérmutató. Elég bosszantó.
2016. jan. 21. 17:31
 20/28 anonim ***** válasza:

A túlautomatizáltság átka...:)

Pedig még az ubuntu/mint variánsok közül ezzel és a mate verzióval voltak a legtöbben megelégedve.

Sajnos ezek gyermekbetegségek ,nem igazán lehet őket megoldani .

Ha hajlandó vagy tanulni akkor próbáld meg a Debiant mate-el , nagyobb tudás kell hozzá , de cserébe nem lesznek problémák.

2016. jan. 21. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!