Milyen Linuxot ajánlanátok gyengébb gépekre?
Pl 1giga ram, 128-as videókártya. A kereskedés által telepített Ubuntut nem bírja (Win7 meg megy rajta...), vajon lehet 64bitest tettek rá?
Milyen Linux van, amit elbírna?
Ez mind lightweight , válogass kedvedre:
Kezdőknek: Mint Xfce , Midori
Haladóknak: Debian Lxde , Arch Lxde , Slackware, Midori , uzbl
Profiknak: Gentoo , Lfs, Uzbl
Az LFS nem disztró, "csak" egy recept egy csináld-magad disztróhoz.
De amúgy jó felsorolás. :)
Mint Xfce lett. Stabil és gyors, viszont bekapcsolásnál olyan "fura". 2-3x ki-be kapcsol a monitor, nem írja ki a szokásos betöltő képernyőt csak a semmiből előjön a háttér. Ez így normális?
Még egy dolog: próbáltam a felfüggesztéssel, hogy ne kapcsoljam ki teljesen arra a 2-3 órára. Nos egy fél óráig tartott mire bekapcsoltam, egyszerűen nem bírt bekapcsolni, egy minimális zúgás volt, de se fények, se semmi. Beadtam a konnektorból kihúzós trükköt, de az se hatott. Végül, amikor már elvettem az áramot vagy 10 másodpercre és aztán visszadugtam, akkor működött.
Lubuntu lett volna talán a jó választás, de az a jó, amit te is annak találsz.
A linux minden esetben linux.
"Nem, nem azt írja le. Azt írja le, hogyan lehet forrásból Linuxot telepíteni. Ilyeténképpen disztró."
Ne hintsd a hülyeséget. Jót mondott.
Az LFS soha nem volt "disztró".
Az LFS annyit jelent: Linux From Scratch.
Azaz, kb. linux a semmiből.
Egy leírás, amely elmagyarázza, ohgyan hozhat létre valaki forrásból egy linuxot, a saját igényei szerint.
A túlautomatizáltság átka...:)
Pedig még az ubuntu/mint variánsok közül ezzel és a mate verzióval voltak a legtöbben megelégedve.
Sajnos ezek gyermekbetegségek ,nem igazán lehet őket megoldani .
Ha hajlandó vagy tanulni akkor próbáld meg a Debiant mate-el , nagyobb tudás kell hozzá , de cserébe nem lesznek problémák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!