Miért reagál így a gépem videokártyája a játékokra?
Karácsonyra kaptam egy isteni (összerakott) számítógépet, 4Gb rammal, egy 1Gb-s videokártyával, 3,2 Ghz-el. Sajnos egy óriási hibája van: Ha játszok egy játékkal, kb. 5 percig teljesen hibátlanul fut, majd hirtelen elkezd akadozni... és minden egyes játéknál. De már egyre gyakrabban történik meg az, hogy kb. 5 percig hibátlan, 30 percig akad, utána 1 percig hibátlanul megy, majd kikapcsol. Talán a videokártya túlmelegszik? Egyébként egy AMD Radeon HD 5700-ról beszélek. Minden játék max grafikán hibátlanul fut egy ideig, de már megpróbáltam levenni a grafikát, az sem segített...
Az alábbi játékaim vannak meg:
Need For Speed Most Wanted (2012)
Euro Truck Simulator 2
Outlast
The Forest
Még annyi, hogy Windows 10-em van. Remélem érthetően írtam le mindent. Előre is köszönöm a válaszaitokat! :)
Szerintem túlmelegszik, és azért kapcsol ki.
Teszteld a kártya hőfokát valamilyen erre alkalmas programmal!
Esélyes a túlmelegedés.
Esetleg alacsonyabb grafikai beállításokkal próbáld meg.
Bocs,látom már próbáltad.
Esetleg driver frissességének ellenőrzése,bár ha jól tudom,az AMD már nem támogatja az 5xxx szériát.
Tudtommal van Win 10 driver HD5000 szériához is. Túlmelegedés szaga van a dolognak, ami lehet a videokártya vagy a CPU is. Valamiért én az utóbbira tippelnék (a videokártyának még 80-85C sem kottyan meg), de ettől még lehet a vga is.
Nem egy mai jószág amúgy a HD5700 széria már 6 éves és akkor is csak középkategóriás volt. Régebbi játékokkal jól el kell boldogulnia, de az újabbakat is elviheti alacsony beállításokkal. A proci milyen? A hőmérsékletek hogyan alakulnak terhelés hatására (mondjuk figyeled a hőmérsékleteket Aida 64 programmal és közben nyomsz egy pár perces Furmark tesztet a videokártyának...ha ez átment, akkor küldesz a procinak Prime95-t. Ha a videokártya 90C fölé vagy a CPU 70C fölé hevül, akkor gondoskodj jobb hűtésről/szellőzésről).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!