Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért reagál így a gépem...

Miért reagál így a gépem videokártyája a játékokra?

Figyelt kérdés

Karácsonyra kaptam egy isteni (összerakott) számítógépet, 4Gb rammal, egy 1Gb-s videokártyával, 3,2 Ghz-el. Sajnos egy óriási hibája van: Ha játszok egy játékkal, kb. 5 percig teljesen hibátlanul fut, majd hirtelen elkezd akadozni... és minden egyes játéknál. De már egyre gyakrabban történik meg az, hogy kb. 5 percig hibátlan, 30 percig akad, utána 1 percig hibátlanul megy, majd kikapcsol. Talán a videokártya túlmelegszik? Egyébként egy AMD Radeon HD 5700-ról beszélek. Minden játék max grafikán hibátlanul fut egy ideig, de már megpróbáltam levenni a grafikát, az sem segített...

Az alábbi játékaim vannak meg:

Need For Speed Most Wanted (2012)

Euro Truck Simulator 2

Outlast

The Forest

Még annyi, hogy Windows 10-em van. Remélem érthetően írtam le mindent. Előre is köszönöm a válaszaitokat! :)

2015. dec. 30. 10:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Szerintem túlmelegszik, és azért kapcsol ki.

Teszteld a kártya hőfokát valamilyen erre alkalmas programmal!

2015. dec. 30. 11:12
 2/13 anonim ***** válasza:
Hát az a baj, nem adtál konkrét leírást a pc-ről. De tippre lehet a videókari, esetleg RAM hiba, netán a CPU nem bírja a terhelést, illetve a hűtése nem megfelelő.
2015. dec. 30. 11:14
 3/13 A kérdező kommentje:
Most mindegy, hogy kikapcsol vagy nem, egyébként 56 °C-on van nyugalmi állapotban. Elsősorban azt szeretném megtudni, hogy miért akad be egy idő után. Ezeknek a videokártyáknak falniuk kellene a játékot, nem igaz? Egyébként az Outlast-nál nem kapcsol ki.
2015. dec. 30. 11:16
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hát ha neked mindegy hogy kikapcsol, akkor mit koptatom én a körmömet ? Oldd meg !
2015. dec. 30. 11:19
 5/13 A kérdező kommentje:
Elnézést, nem vagyok valami nagy számítógépzseni. :D 64 bites a rendszer, AMD Radeon HD 5700 videokártyával, szerintem shader 4.0-ás. Szerintetek az javítana a hibán, ha felgyorsítranám a videokártya ventilátor sebességét?
2015. dec. 30. 11:20
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Esélyes a túlmelegedés.

Esetleg alacsonyabb grafikai beállításokkal próbáld meg.

2015. dec. 30. 11:40
 7/13 anonim ***** válasza:

Bocs,látom már próbáltad.

Esetleg driver frissességének ellenőrzése,bár ha jól tudom,az AMD már nem támogatja az 5xxx szériát.

2015. dec. 30. 11:42
 8/13 anonim ***** válasza:

Tudtommal van Win 10 driver HD5000 szériához is. Túlmelegedés szaga van a dolognak, ami lehet a videokártya vagy a CPU is. Valamiért én az utóbbira tippelnék (a videokártyának még 80-85C sem kottyan meg), de ettől még lehet a vga is.

Nem egy mai jószág amúgy a HD5700 széria már 6 éves és akkor is csak középkategóriás volt. Régebbi játékokkal jól el kell boldogulnia, de az újabbakat is elviheti alacsony beállításokkal. A proci milyen? A hőmérsékletek hogyan alakulnak terhelés hatására (mondjuk figyeled a hőmérsékleteket Aida 64 programmal és közben nyomsz egy pár perces Furmark tesztet a videokártyának...ha ez átment, akkor küldesz a procinak Prime95-t. Ha a videokártya 90C fölé vagy a CPU 70C fölé hevül, akkor gondoskodj jobb hűtésről/szellőzésről).

2015. dec. 30. 11:53
 9/13 A kérdező kommentje:
Már megnéztem, a videokártya 100 °C fölé melegszik, tényleg a túlmelegedés a probléma. Na fa**a, eddig 3 gépem volt, 2 Laptop és most ez, mindháromnak túlmelegedett a videokártyája, hú de utálnak ezek a gépek engem! :D Egyébként Core I3 processzor van benne. Mindenkinek
2015. dec. 30. 12:08
 10/13 A kérdező kommentje:
*A végét elírtam, köszönöm mindenkinek, megy a zöld! ;)
2015. dec. 30. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!