Mit állítsak be h a linpus linux engedje bootolni a win telepítőt?
Pont ez a bajom egy ugyanilyen típusú, tegnap vásárolt laptoppal, csak az enyémben még CD-olvasó sincs. Én is a Rufus-szal készítettem Win telepítőt USB-re, de hiába állítom be, hogy arról boot-oljon, kizárólag a Linpus Linus töltődik be.
Ha jutsz valamire, légyszi szólj.
Megvan!! És nem is gondolod, milyen egyszerű a megoldás! BIOS-ban engedélyezni kell, hogy indításkor az F12-re jelenjen meg a Boot menü, s ott már ki lehet választani az USB-t. Nekem így elindult a telepítő, de sajnos újabb akadályba ütköztem. A telepítés előkészítésekor ez a hibaüzi jelenik meg:
"Egy CD/DVD- meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. Ha az illesztőprogram hajlékonylemezen, CD-n vagy DVD-n, ill. USB flash meghajtón található, helyezze be a lemezt vagy csatlakoztassa az eszközt most.“
Nincs is CD meghajtó a gépben, és akármit csinálok vele (telepítő pendrive másik USB portba, stb.) nem megy tovább a telepítés.
Nekem is ugyanez a bajom, hiába van benne cd vagy pendrive, f12-nél nem hoz be semmit, csak a hdd-t
biosba is átállítottam mindent, de semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!