Rhiamon kérdése:
SHELLPROG - Mappa almappájának és tartalmának másolása / Adott almappával rendelkező mappák kilistázása?
Figyelt kérdés
Hello! Shell programozást veszünk éppen és ez a 2 dolog nem nagyon akar összejönni, valami hibát mindig ejtek a kódban.
1. Az előbb létrehozott dokumentumok mappába másolja bele a besz1 mappában található mappák iratok almappáinak tartalmát! Az adatok mappába a besz1 mappa almappáiban található adat mappák tartalmát másolja!
2. Listázza ki egy programmal a képernyőre, hogy a besz1 mappa almappái közül melyek rendelkeznek adat nevű almappával!
Ezekben tudnátok nekem segíteni? Próbálkoztam már mindkettővel, nem járhatok messze a megoldástól, bár szerintem a 2 kód, amire jutottam elég nagy hülyeség.
1. cp besz1/*/iratok/* dokumentumok
cp besz1/*/adat/* adatok
2. find / -iname besz1/*/adat -print
2015. nov. 27. 10:45
1/1 Tom Benko válasza:
1; Inkább ciklussal.
2; man find nem segít?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!