Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Pár kérdés a Debiannal kapcsol...

Pár kérdés a Debiannal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Nos, tenni akartam egy próbát a rendszerrel, ezért letöltöttem a hivatalos weboldalról egy minimális képfájlt, amit kiírtam USB-re, bootoltam róla, és beléptem a telepítésbe. Megvolt a particionálás, az adatok begépelése, jelszó, stb... És amikor eljut odáig, hogy letöltené netről a szükséges csomagokat, egyszerűen levágja a laptopot... valaki tipp, miért lehet ilyen?

Illetve... a Debianból is létezik olyan lemezkép, ami boot után kipróbálható, és használható? Tehát Live rendszer. És egy régebbi laptopon hogyan futna?

2015. dec. 13. 18:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
2015. dec. 13. 18:15
 2/12 anonim ***** válasza:
Próbálkozz Linux Mint-el, az sokkal egyszerűbb, Debian már "haladó szint" :)
2015. dec. 13. 18:15
 3/12 A kérdező kommentje:

Nem azzal van bajom, hogy a Debian milyen szint, és a Minttel már volt dolgom. Mint ahogyan pár másik Linux disztróval is. Csak nem tudom mi idézte elő ezt a problémát, és gondoltam hátha valakinek van ötlete.

2015. dec. 13. 18:42
 4/12 anonim ***** válasza:

Hőmérsékletek a frissítés előtt/során milyenek?

Mi a laptop pontos típusa?

G.

2015. dec. 13. 19:53
 5/12 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy "levágja a laptopot"? A konkrét hibáról szinte semmit nem írtál. :)
2015. dec. 13. 19:57
 6/12 A kérdező kommentje:

Mert konkrétabban nem tudom körülírni. Egyszerűen, mintha töltőről menne az asztalon, és telepítés közbe kihúznám. Na, kb. így kapcsol ki.

Egy régi Vostro 1000, kísérletezgettem vele. Az átlaghőmérséklete olyan 68-70 fok a CPU esetében, a HDD 40 körül.

2015. dec. 13. 21:50
 7/12 anonim ***** válasza:

Ha átlag alatt terheletlen hőmérsékletet értesz, akkor ez sok.

Nézni kellene folyamatosan a hőmérsékleteket, egészen addig, amíg le nem áll a gép. (HWINFO pl. tudja)

G.

2015. dec. 13. 22:41
 8/12 anonim ***** válasza:

Helyesbítek, a HWI nem tudja, valamiért úgy rémlett, hogy megy Linuxon is, tévedtem. De van pl. ilyen:

[link]

G.

2015. dec. 13. 22:43
 9/12 A kérdező kommentje:

Nem, egyes futó programokkal együtt ennyi.

De ez egy mobilprocesszor, ami ha jól tudom, nagyobb terhelésre, és nagyobb hőfok tűrésére van fejlesztve. Plusz soha nem áll le a gép, használat, telepítés közben sem, csak itt.

2015. dec. 13. 23:02
 10/12 anonim ***** válasza:

Megpróbálhatod azt is, hogy újra letöltöd, kiírod a pendrive-ra a cuccot és felrakod megint, hátha ezen folyamatok során sérült meg a dolog.

De én azért csak meglesném a hőfokokat, 5 perc az egész.

G.

2015. dec. 13. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!