Pár kérdés a Debiannal kapcsolatban?
Nos, tenni akartam egy próbát a rendszerrel, ezért letöltöttem a hivatalos weboldalról egy minimális képfájlt, amit kiírtam USB-re, bootoltam róla, és beléptem a telepítésbe. Megvolt a particionálás, az adatok begépelése, jelszó, stb... És amikor eljut odáig, hogy letöltené netről a szükséges csomagokat, egyszerűen levágja a laptopot... valaki tipp, miért lehet ilyen?
Illetve... a Debianból is létezik olyan lemezkép, ami boot után kipróbálható, és használható? Tehát Live rendszer. És egy régebbi laptopon hogyan futna?
Nem azzal van bajom, hogy a Debian milyen szint, és a Minttel már volt dolgom. Mint ahogyan pár másik Linux disztróval is. Csak nem tudom mi idézte elő ezt a problémát, és gondoltam hátha valakinek van ötlete.
Hőmérsékletek a frissítés előtt/során milyenek?
Mi a laptop pontos típusa?
G.
Mert konkrétabban nem tudom körülírni. Egyszerűen, mintha töltőről menne az asztalon, és telepítés közbe kihúznám. Na, kb. így kapcsol ki.
Egy régi Vostro 1000, kísérletezgettem vele. Az átlaghőmérséklete olyan 68-70 fok a CPU esetében, a HDD 40 körül.
Ha átlag alatt terheletlen hőmérsékletet értesz, akkor ez sok.
Nézni kellene folyamatosan a hőmérsékleteket, egészen addig, amíg le nem áll a gép. (HWINFO pl. tudja)
G.
Helyesbítek, a HWI nem tudja, valamiért úgy rémlett, hogy megy Linuxon is, tévedtem. De van pl. ilyen:
G.
Nem, egyes futó programokkal együtt ennyi.
De ez egy mobilprocesszor, ami ha jól tudom, nagyobb terhelésre, és nagyobb hőfok tűrésére van fejlesztve. Plusz soha nem áll le a gép, használat, telepítés közben sem, csak itt.
Megpróbálhatod azt is, hogy újra letöltöd, kiírod a pendrive-ra a cuccot és felrakod megint, hátha ezen folyamatok során sérült meg a dolog.
De én azért csak meglesném a hőfokokat, 5 perc az egész.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!