Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Raspbian-os amiből torrentboxo...

Reklamszemetes kérdése:

Raspbian-os amiből torrentboxot szeretnék csinálni, hogy kell?

Figyelt kérdés

Nagyjából tudom mit akarok, de nem tudom milyen progik alkalmasak rá, ezért kérném a tanácsotokat.

Néztem "hogyan csináld" yt videókat de azok wifin keresztül csatlakoznak, plusz van még jópár dolog ami nem világos, ill. nem vagyok biztos, hogy nekem szükségem van az adott beállításra/szolgáltatásra.

Így szeretném használni:

Raspberry Pi 2

Lan kábelen keresztül csatlakoztatnám a nethez, manadgelhető letöltő progival (h csak este töltsön), egy külső vinyóra. A letöltött tartalmakat meg szeretném megosztani zárt otthoni hálózaton (gigabites modemen), maga a raspberryt pedig monitor nélkül használnám, ill. a WIN 7-es gépemről el szeretném érni a Raspberry asztalát (torrentek beillesztése végett is).

Manadgelhető letöltésre a Transmission, megosztásra meg ott a Samba, külső vinyó felismertetés... eddig tiszta.

Távoli asztal elérésre kell külön progi (ha igen mit ajánlotok?), vagy Samba-n keresztül/segítségével is be tudom illeszteni a a torrent fájlokat?

Olvastam angol oldalakon, h érdemes áthelyezni az OSt a vinyóra, az SD kártya megkímélése végett, érdemes ezzel foglalkozni? (maga a kártyára nem töltenék)

iGPU ram mennyiség-elérés korlátozása, gyorsítana a rendszeren, továbbá pluszt adna e enyhe tunning (amit az osben lehet elérni)?

VPS beállítások is olvastam, külön torrent barát progi hozzá (kábelen keresztül csatlakozna, kell e ezzel bajlódnom)?

Ha a gép leállna (áramszünet), automatikusan újraindulnak rajta a progik?

A lehető legegyszerűbben szeretném megcsinálni, semmi felesleges csicsa és utána csak használni nem basztatni...

Válaszokat előre is köszönöm!

2015. dec. 7. 20:18
 1/1 anonim ***** válasza:

"Távoli asztal elérésre kell külön progi"

Egy Linuxos NAS-hoz/fájlszerverhez nem kell grafikus felület/távoli asztal, menedzselhető SSH-konzolról - ehhez Windowsos kliens a Putty ( [link] ) - illetve a Transmission-höz van webes felület (9091-es portról érhető el: [link] ).

"Ha a gép leállna (áramszünet), automatikusan újraindulnak rajta a progik?"

A szolgáltatások kezelésére szolgálnak az úgynevezett init-szkriptek (/etc/init.d könyvtárban). Hogy ezek automatikusan induljanak, szükséges a különböző futási szinteknek megfelelően szimbolikus linket létrehozni - ennek automatizálására szolgál az update-rc.d:

* [link]

* [link]

* [link]

2015. dec. 7. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!