Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mire érdemes váltani a windowról?

Mire érdemes váltani a windowról?

Figyelt kérdés

Hát elég érdekes gondom van... :)

Gyakori téma a windows 10....az én fő gondom vele,hogy qrva lassú tőle a gép/ek.... egy új hp laptop(4 magos Intel) esetében....úgy megy a gép,mint egy túlterhelt 1 magos...a böngészők csak kínlódnak....az intéző szintúgy....egy óra mire betölt a rendszer.....A családban már le van írva a 10....Próbáltam a 7-et feltenni....sikerült is,csak épp....eltűnt a winyóból egy 250Gb-os partíció....a wifit és a vga-t az istennek sem lehetett feltelepíteni...a 8 meg szimplán sz@r a csempéivel együtt....és ugyanúgy lassú volt....egy időben minden holmimat apple-re cseréltem.....de az sem vált be....az is lassú sz@r....most az Ubuntu/Linuxra gondoltam.....Nem vagyok kocka....nincsenek nagy igényeim....csak netezni....torrentezni...Office....filmezni....ennyi

Nincs tapasztalatom egyáltalán linuxszal.....arra lennék kíváncsi,hogy mennyire kompatibilisak egy mai géppel,esetleg egy windowsos tablettel..... driverek mennyire vannak hozzájuk...mennyire tudják kezelni a videókártyát,érintőkijelzőt....illetve programok mennyire vannak hozzá..... esetleg más..számomra ismeretlen oprendszer.......várom az ötleteket....köszönöm

2015. dec. 5. 11:36
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Elmondom neked,hogy nálam az ubuntu egy rakéta win10-hez képest.

Ráadásul az ubi gyorsabban tölt be HDD-n,mint a win10 SSD-n. :)

Ubuntuba bele van integrálva az office,torrentkliens ( transmageddon ) .

2015. dec. 5. 15:00
 12/28 A kérdező kommentje:
Igen tudom,hogy az Ubuntu az nem Windows....ezt a kört már lefutottam a Macintosh-szal....De tele van már a tököm a winfossal....mivel ez a világ legelterjedtebb rendszere....erre születik a legtöbb sz@r is....pl reklámok,vírusok....stb... olyanok amiket a legjobb írtók sem tudnak eltüntetni. Illetve ez a 10 is....én 100%-ra veszem,hogy ha már mindenki átállt rá akkor onnantól bekeményít majd a MS is.....pl.,hogy látni fogja h ki használ illegális szoftvereket.....MO 99%-a....hihetetlen lenne,de meg fogják csinálni.....nem véletlen ez a nagy ingyenesség.....Hozzá fér a géphez a rendőrség is meg a nav is.....és nem hiszem h mindenkinek lenne pénze évente új licenc-et venni.most még gyerekcipőben van tudom....de ez lesz később
2015. dec. 5. 15:05
 13/28 anonim ***** válasza:

Nem is használom másra a windowst,mint 1-2 játék futtatására,amúgy mindent linuxon csinálok.

Sőt,rengeteg játék fut már linuxon natívan.

2015. dec. 5. 15:08
 14/28 A kérdező kommentje:
már mindenki frissített nálunk a 10-re,tehát az a 8 :) és mai gépekről van szó...a HDD-ket magam ellenőriztem...100%-osak.
2015. dec. 5. 15:09
 15/28 A kérdező kommentje:
viszont amit még nem tudok,hogy a linuxos fájlrendszer az milyen.... mert lesz*ptam magam mire átköltöztem meg vissza a Fat-ból a HFS-be.....
2015. dec. 5. 15:11
 16/28 anonim ***** válasza:

ext4 lapozófájl.

kis segítség az ubi telepítéséhez :

https://www.youtube.com/watch?v=WcgX-FvgRbw

a videó saját.

2015. dec. 5. 15:16
 17/28 A kérdező kommentje:
köszi,bár sztem format:C lesz ebből :D
2015. dec. 5. 15:21
 18/28 anonim ***** válasza:

linux nem használ betűjeleket. :)

linuxnál kötetek vannak :)

2015. dec. 5. 15:23
 19/28 anonim ***** válasza:
62%
hát töredezett az nem lesz a meghajtód az biztos! :) ext4-nél szinte ismeretlen ez a fogalom...
2015. dec. 5. 21:44
 20/28 anonim ***** válasza:
62%

Én most sem ajánlok és nem is javasoltam soha senkinek ubuntut , főleg azoknak nem akik önként adták linuxra a fejüket , ennek ellenére hatan még is feltették ,ebből 4 úgy szidta mint a bokrot , közben meg nem is a unitys kiadás volt a szóban forgó rendszer.

Egyébként az ubuntu esetében sem beszélhetünk ingyenességről , mindössze csak egy freemium termékről , mert már csak azzal is , hogy dashben keresgélsz fizetsz a canonicalnak :>

[link]

Ez természetesen csak a unitys változatot érinti , de a többi is annak a fejlesztési irányával halad párhuzamosan , tehát , ha a canonical bevezet egy 'fejlesztést' vagy kiad egy frissítést az átkerül a többibe is ugyanúgy , hiába a felület különbözősége.

Igazából ami a Linux lényege lenne (opensource , teljes ingyenesség , testreszabhatóság , stabilitás) azzal a canonical egyenesen szembe megy , és inkább egy könnyen eladható terméket csinált , viszonylag könnyen: leforkolt egy meglévő disztrót , így az ubuntu szinte semmiben sem eredeti , leszámítva a személyes nyereség érdekében létrehozott - és ezzel egyben rengeteg bugot eredményező - ficsőröket.

Én Debiant ajánlanék (az ubuntu is tőle vett át szinte mindent) , mellette szól , hogy erre van legtöbb szoftver , hogy 3 verziót tart fent (stabil , teszt , instabil) mellette szól , hogy az összes DE-el tökéletesen működik , mellette szól , hogy 100%-ig ingyenes (szabadszoftver) , hogy teljesen a user irányítása alatt áll , és szerintem még az is , hogy nincs minden szirszar előre telepítve , pl a mintre még a flasht is előre installálták , holott már maga az adobe se támogatja.

Egy winhez szokott júzernek ezek akár hátránynak is tűnhetnek , de ez csak a látszat. Valójában ezekben mutatkoznak meg a linux előnyei.

2015. dec. 6. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!