Miért lapozgatja a Microsoft Office (2010) össze-vissza a képeimet?
Egy mappában van 15 képem, melynek nevei 1;2;3;...15. Név szerint tehát tökéletesen sorba van rendezve, növekvő sorrendbe. Amikor megnyitom a legelső képet és elkezdek lapozgatni jobbra, akkor nem a 2., majd a 3. következik, hanem pl. a 9., majd a 3., szóval tényleg össze-vissza.
Nagyon zavaró, mit tehetnék ez ellen?
Köszönöm.
#1:
Ja, hogy van olyan funkciója is? Pardon. És még válasz közben megint el is mentem teázni, és megint nem kellett volna, hogy legalább ne utólag küldjek be marhaságot..
A Microsoft Office Picture Manager 2010 programról van szó. Készítettem képet is, hogy könnyebben érthetőbb legyen.
Nem akarok mást letölteni, mert a m. off. picture managernek normálisan kellene működnie. Egyébként így működik:
Először azok a képek következnek, amelyek 1 -el kezdődnek (1;12;15;19)
utána azok, amelyek kettessel
(2;22;2424;2999)
..utána jön a 3-as szám.
Szóval valami helyiértékbéli félresiklás lehet.
Köszi a válaszokat.
Basszus! :D Megint megvillogtatták az MS fejlesztők a precizitásukat! :D
Nem tudom, hogy van-e ilyen lehetőség, de a lényeg, hogy rá kéne bírni, hogy számként kezelje a számokat!
Nézzük ugyanezt betűvel:
a
aa
ab
abc
ac
Szóval elvileg jól működik abc esetén, de számoknál nem. Megoldás lehet helyőrző nullákkal feltölteni a fájlneveket!
00001
00002
00011
00012
00013
00021
00120
stb...
erre vannak átnevező programok! Ez egyébként sem árt, mert sok fájlkezelő is rosszul rendezi be.
Mindenesetre én ettől függetlenül normális képnézegetőt használnék a helyedben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!