Hogy lehet berakni gif filet berakni Microsoft Office Wordbe?
De ha esetleg animált Gif-re gondolsz, mozogni nem fog!
(merthogy a "sima" gif egy képformátum, az animált gif a mozgó).
Hogy miért kellett az első választ lepontozni, rejtély. Ez a módja, és slussz.
Ami engem illet, megpróbálnám a helyedben -- LibreOffice Write-ban például működik. De az egésszel az a probléma, hogy csak annyira biztos, mint a kutya vacsorája. Nem az a lényeg, hogy te lásd mozogni a te dokumentumodban, és örülj, hogy de jó, életben maradt, hanem, hogy máshol is úgy jelenjen meg. A GIF fedig nem azért mozog, mert mozoghatnékja van, hanem mert az adott program levetíti. Ha valaki esetleg régebbi változaton nézi, vagy mondjuk ki van kapcsolva a Wordjében az animációk lejátszása (fogalmam sincs, lehet-e ilyen, de miért ne?), az ugyanazt a képet ugyanabban a dokumentumban állónak fogja látni. Esetleg jobban körülírhattad volna, hogy mi a célod az egésszel, hátha van rá szerencsésebb megoldás.
MS Office-Word 2003-ban és 2013-ban is kipróbáltam, sima állóképként jeleníti meg, az animált gif első kockáját.
A lepontozást én sem értem, én annyira egyértelműnek gondoltam a dolgot, ott volt a válasz is, ezért ezzel a részével nem is foglalkoztam.
Bár, jól belegondolva, itt is az lehet a helyzet, mint oly sokszor: a kérdező úgy véle, hogy kitaláljuk, mire gondol. A másik dolog: sokan egyszerűen gifnek nevezik az animált gifet, holott a gif az egy képformátum, egyszerű állóképhez.
Tanulság: egy kicsit pontosabban kellene a kérdéseket feltenni, körüljárva a problémát. Hátha akkor nem lennének félreértések...
Elvileg ez lenne a vonatkozó rész (a Word Súgójában ugyanígy benne van):
A hivatalos információ ellenére a Nézet menüben nem találtam "Megjelenítés és tulajdonságok" menüpontot (2010-esen néztem). Van egy sima "Megjelenítés", de az általam nézett programban kiszürkézve.
Akkor tehát most mindenki boldog, végre sikerült... :)
"Levezetésül", pihenésképpen, javaslom ennek a cikknek az elolvasását, amiből a GIF formátumra, azon belül pedig az animációra vonatkozó dolgokat lehet megérteni.
... ja, és a link is kellene :)
... viszont szerintem 10/8 ember a .gif alatt azt érti ...
Ebből meg mi következik? Nem biztos, hogy tehetségtelen birka az, aki nem béget együtt a többiekkel -- lehet, hogy ő a pásztor... Tényleg, ez érv? Ha elég sok buta ember nevezi photoshopnak a képszerkesztőt, akkor az úgy helyes, a Photoshopnak meg majd csak találunk valami másik nevet?
10/10 amerikai azt hiszi, hogy Galilei máglyán végezte, és mondjuk pont 10/8 európai pedig azt, hogy a tudomány visszavonult, jámbor szolgája volt, akit pusztán új eszméi miatt fogott perbe a korlátolt az inkvizíció. A következtetés nyilván: Hááát, lehet, hogy a valóság is érdekes, de ha ennyien akarják, most már maradjon így.
Nagyon furcsa generációk nőnek fel. Ma még a többség megmosolyogja, ha valaki komolyan veszi a ram-letöltést, vagy billentyűzetvilágítást akar lehúzni a netről, tehát a könyörtelen fizika még úgy-ahogy útbaigazítja a nem egészen elborult elméket. De ha valaminek csak megállapodás alapján van valami neve, ezek szerint már támadható: Bocsi, én tanulni nem fogok a kedvetekért, holnaptól tessék a szónak mást jelenteni. Majd mi, a többség eldöntjük, mit, demokrácia van.
---
„És ha nincs jeti, miért hívják jetinek?
Miért kell a semminek ilyen hülye név?
Miért nem inkább zutymó, vagy muktári prapogyák?
Az is ugyanennyire szép!”
(Laár András)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!