Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan vágható ki egy képből...

Hogyan vágható ki egy képből egy részlet úgy, hogy ne romoljon a kép minősége? Mivel csináljam?

Figyelt kérdés

Feltöltöttem a gépre a digitális fotógéppel készült képet. Le kellene vágni mind a négy oldaláról, vagy pedig kivágni a közepét...

Régebben ha ilyennel próbálkoztam, mindig torzult, homályosodott, vagy a fájl mérete lett óriási. Ezeket szeretném elkerülni.

Önéletrajzra kell fotónak, amit csinálok, pluszba még igazolványképnek indexbe... Szóval fontos, hogy éles maradjon, és ne homályosodjon be. És a mérete pedig ne legyen nagy, mert eleve más fájlba fogom illeszteni...

Tudnátok segíteni, mit csináljak, mit nyissak meg, stb?

2015. nov. 24. 14:33
 1/4 anonim ***** válasza:

talán a PS a legegyszerűbb erre :

[link]

-írj vissza ha valami nem vili...

2015. nov. 24. 15:10
 2/4 tabaki ***** válasza:

Vagy az IrfanView-val hasonlóan: Húzol rá egy keretet, Ctrl+Y-nal levágod a körülötte levő részt, és tetszés szerinti formátumban elmented.

Egyébként meg képtelen vagyok rájönni, hogy milyen programmal és mit műveltél, ami a fentebbi defektusokat eredményezte. Ez bármelyik képszerkesztő- vagy nézegetőprogramban a legegyszerűbb beavatkozások egyike.

2015. nov. 24. 15:40
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi Tabaki! Ilyen Irfanview van a gépen, nem kell letölteni legalább. Kipróbáltam és működik. Nem ismertem ezt a ctrl+Y dolgot, de most már megy.

Fogalmam sincs, hogy régen hogy és mivel próbálkoztam, de hogy nem sok sikerrel, az biztos.

2015. nov. 24. 16:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Sima gyári Paint is megoldja a problémát.

Kijelölöd a megtartani kívánt képrészletet, és körülvágás.

2015. nov. 24. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!