Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Photoshopban a klónozásnál...

Photoshopban a klónozásnál mintakijelölésnél nem másolja a mintát. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Tehát tegyük fel, szeretnék egy szakállat csinálni, rámegyek a klónozó bélyegzőre, azt altot nyomva tartom, szerintem ki van jelölve, de ha az archoz akarom húzni, akkor nem tudom rögzíteni. Mi lehet a baj? Valami egérkattintás, vagy Alt rossz helyen nyomása?

#photoshop #klónozás #alt #asszemnyomivagyok
2015. nov. 15. 21:41
 1/4 tabaki ***** válasza:
Nem sokat értek a mesédből, hivatalosan úgy kéne működnie, hogy Alttal kattintva meghatározol egy helyet, ahonnan másolni fogsz, és ahol simán lenyomod az egeret, ott rajzolsz vele. Ha tulajdonképpen azt kellett volna kihüvelyeznem a leírásból, hogy pont így csinálod, de nem megy, akkor nézd meg, hogy nem egy üres (esetleg, ha létezik olyan, letiltott) rétegen vagy-e. Egyéb tippem egyelőre nincs.
2015. nov. 15. 21:55
 2/4 tabaki ***** válasza:
Ja, még akkor szokott ilyen rejtélyes dolog előfordulni, ha a kép másik részén ott felejtődött egy kijelölés, mert azon kívül nem dolgozik.
2015. nov. 15. 22:01
 3/4 A kérdező kommentje:

igen, kitűnően elkaptad a lényeget, az a gond, hogy a kijelölt mintát nem jeleníti meg máshol. Vagyis maga a kijelölt minta megvan, odaviszem az arcra, de nem tudom "rögzíteni" mert az egérrel együtt megy tovább a minta.

Mindenesetre köszi a segítségedet, még próbálkozok egy kicsit.

A primítív számítógépes nyelvhasználatért meg bocsi, nem vagyok nagyon jártas benne

2015. nov. 15. 22:07
 4/4 tabaki ***** válasza:

Az a fő gond, hogy én nem használok Photoshopot, ezért ki sem tudom próbálni, mit csinálsz. Ez az „archoz akarom húzni”, „odaviszem az arcra” nekem tök ismeretlen, gondolom, változhatott eleget a PS azóta, hogy én foglalkoztam vele. Én még az itt is ismertetett kétkattintásos klónozásról beszéltem:

[link]

Hát igen, ez csak CS4, de azt biztosan tudom, hogy CS6-ban még ugyanez volt a módszer. A további fejlemények ezek szerint elrobogtak a maradi fejem fölött, úgyhogy a kérdésed mégiscsak meghaladja a fogyatékos tudásomat. Reméljük, idetéved ErPeti, vagy valaki más, aki naprakészebb a témában.

2015. nov. 15. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!