Hogyan kapcsolódhatok wifire?
Üdv, egy Linux Mint Xfce-t telepítettem laptopra. Nagyon szép és jó a rendszer, de a hálózati kapcsolódás fülön (a tálca jobb szélén) szinte mindenféle opció szürke, nem kattintható.
Googléban nézehettem mik a megoldások. Ubuntu fórumon hosszú sorokat találtam amit a terminálba kell begépelni. Videoban egy driver managert nyitottak meg, ahol engedélyezni kellett a zárt forrású programot.
Sajnos a driver manager üres.
A laptop továbbra sem tud wifi hálózatra csatlakozni és az a 'Bluetooth'-os ikon sincs.
Ez azért fontos, mert általában laptopokon ott szokott lenni, a wifis programcsomaggal szokott együtt jönni az a Bluetooth-os cucc is.
Már nézelődtem a neten, elvileg fent van a network-manager-gnome progi, de sehol nem találtam semmilyen beállító opciót hozzá.
Esetleg terminálba sudo lspci
Network controllert ki kell(ene) írnia.
jut eszembe: milyen wifi kártya? A másik hibaforrás a hardveresen kikapcsolt kártya szokott lenni.
Próbálkozhatsz még az iwlist scanning paranccsal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!