Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan kalibrálhatóm be a...

Hogyan kalibrálhatóm be a nyomtatóm színkezelését ICC?

Figyelt kérdés

Létre akarok hozni egy ICC fájl-t van hozzá egy kalibrációs eszközöm.

Abban létrehozok színes kockás TIFF fájlokat amiket ki kellene nyomtatnom.

Nyomtatni csak Adobe Illustratorban fogok a jövőben, akkor azt abban nyomtassam ki?

Ha igen akkor alapértelmezetten ő használ már egy sRGB színprofilt és azt nem is tudom kikapcsolni, hogy ne használjon semmilyent sem azzal kell kinyomtatnom?

Ha igen akkor minden ok kinyomtatom beszkennelem a műszerrel, elmenti az ICC-t azt majd kiválasztom Illustrátorban az sRGB helyett és készen is vagyok?

Azért okoz nekem ez most bonyodalmat, mert csináltam már kalibrációt egy hozzá kapott pontos leírás alapján és ott azt írta, hogy a program amivel nyomtatom ki a színes kockákat ne használjon semmilyen ICC-t sem mert nyilván utána már úgy sem azt fogja használni és így ahhoz képest kalibrálja át magát aminek semmi értelme..

Tehát mi a helyes pontos eljárás ha van egy nyomtatóm egy Illusztratorom és egy Színkalibrációs műszerem ahhoz, hogy helyes színekkel tudjak nyomtatni?

Előre is köszönöm, sürgős lenne! :)

2015. okt. 20. 17:16
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!