Miért eszi meg a gedit a processzoridőm felét?
Épp azon gondolkozom, hogy az előbb kapcsolatmle a swapot. lehet hogy ő csak azzal tud működni? (bár azt sem értem hogy minek 800 MB-nyi swap egy szerkesztőnek. :( )
Sajnos hülye vagyok a memóriakezeléshez, és ezt sosem fogom megérteni.
Sajnálom, de a hiba nálad van! :)
(nálam a memória és a swap a rengeteg háttérfolyamat miatt van ennyire kihasználva.)
A ramból sem eszik sokat. (bezárása után 7MB szabadult fel)
Sajnos nekem ötletem sincs, hogy miért teszi ezt nálad, de nem a gedittel van gond szerintem.
Egészen pontosan az történt hogy tetiltottam a swapot, mert valamiért furcsának találtam hogy egyáltalán használatban van, mikor van 700 M üres memória. Miután újraindítottam a gépet, akkor állt fenn az a helyzet hogy a rendszerinfoban 40-50%-on mozgott, és teljesen lefagyott. Újra engedélyeztem a swapot, és utána minden rendben ment, még a swapot sem használta semmi.
Aztán kitaláltam hogy inkább iceweaselt használok, és akkor jött a következő őrület. Egy idő után a felugró ablakaok (pl filemegnyitás, de még a böngészőben egy sima <select> is) feketék lettek, és nem tudtad hova kattintasz.
Lehet hogy a végén tényleg kipróbálok egy másik asztali környezetet. :(
- Milyen asztali ablakkezelőt használsz?
- Mennyi fizikai RAM-od van, és ehhez mennyi SWAP?
- A rendszer általában az inaktív/kisebb prioritású szálakat pakolja a SWAP-ba, nem tudok elképzelni jó okot a letiltására.
Debián 8
Gnome
2 GB RAM
2,3 GB SWAP (a rendszerfigyelő szerint)
Jelenleg: Jó kérdés, mert az újonnan megnyitott programok feketék. :( az iceweasellel lehet valami, mert mindig akkor jön elő amikor ezt használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!